Miškoviću produžen pritvor

Specijalni sud u Beogradu produžio je danas za još 30 dana pritvor vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i predsedniku Skupštine akcionara PZP "Niš" Dejanu Jevtiću.
Specijalni sud u Beogradu produžio je danas za još 30 dana pritvor vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i predsedniku Skupštine akcionara PZP "Niš" Dejanu Jevtiću.

Istom odlukom krivično vanpretresno veće suda ukinulo je pritvor i odlučilo da se u daljem toku istrage sa slobode brane bivši direktor PZP "Niš" Zoran Mihailović, direktor "Šer korporacije" Risto Ristić i procenitelj "Konzita" Zdravko Raša jer su prestali razlozi za njegovo pritvaranje.

Po današnjoj odluci suda onima kojima je produžen, pritvor može da traje do 10. februara.

Sa slobode se brane, odnosno pritvor nije ni određen, bivšem direktoru PZP "Niš" Milutinu Gaševiću, bivšem akcionaru PZP "Niš" Zoranu Kaitoviću i direktoru "Delta brokera" Predragu Filipoviću. Njima su na početku istrage oduzeti pasoši i zabranjeno im je da napuštaju mesto boravišta.

Mišković i ostali uhapšeni su 12. decembra i od tada se nalaze u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Miškovićima i Đuraškoviću pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će tokom istrage uticati na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Saslušanje svedoka u istrazi protiv Miškovića i ostalih osumnjičenih nastavlja se sledeće sedmice u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Miškovići i Đurašković se terete da su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu.

Osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 milioina evra, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Đuraškoviću 10 miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.