"Putevima Srbije" Vlada otpisuje dug za PDV

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak kaže da je u Vladi postignuta saglasnost da se dug ove firme od 25,6 milijardi za neplaćen PDV na putarine – otpiše.

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak kaže da je u Vladi postignuta saglasnost da se dug ove firme od 25,6 milijardi za neplaćen PDV na putarine – otpiše.

"Dug će biti oprošten, ostalo je još da Vlada i zvanično donese odluku. Niko se protiv ovog rešenja nije bunio. Inače, od ukupnih 25,6 milijardi, 11 milijardi dinara jeste dug za PDV, a preostalih 14 milijardi su kamate", kaže Drobnjak za "Blic".

Poreska uprava Srbije je pre dve nedelje blokirala račun "Puteva Srbije" zbog toga što to javno preduzeće nije izmirilo svoj poreski dug, a ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić vršio je konstantan pritisak na članove Vlade da se otpišu ova potraživanja.

  • 15.07.2013 13:59
    anonimus
    Ljudi, mi smo svi platili ovaj dug i zato je sad otpisan....!!! Sve što poskupljuje, TO ZNAČI DA MI plaćamo nečije dugove...!!! A narod i dalje ćuti i ćuti... Samo dokle...???
  • makijaveli

    15.07.2013 13:38
    zakon za sve
    Ko zna vec koja poruka, da gradjani nisu jednaki pred Ustavom i zakonima. Ceh svega na kraju placaju obicni gradjani, oni koji uvek tesko zive. Za gospodu na vlasti nikada nema problema. Ali tonemo sve dublje i nedaj boze da se i ovde dogodi Grcki scenario !
  • ShepherdBuster

    15.07.2013 13:16
    i hate you guys
    Ako je ovo stvarno istina, onda eto razloga da svoju državu mrzim više nego išta na ovome svetu i da joj poželim da brzo nestane, jer ovakva mi uopšte ni ne treba, s obzirom da pruža jedino bol, patnju i konstantan bes. Bagro jedna neopevana, to nema ni u centralnoafričkim državama. Marš. Nadam se samo da ću jednog dana otići odavde, dobiti pasoš neke normalne zemlje, a onda ću se odreći državljanstva ove ogavne države, a pasoš javno spaliti.

    P.S.

    A vi svi koji volite ovu državu ste neviđeni mazohisti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija