Jul i avgust krvavi meseci na našim putevima

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže da su jul i avgust krvavi meseci na našim putevima i da država po tom pitanju ne radi mnogo.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže da su jul i avgust krvavi meseci na našim putevima i da država po tom pitanju ne radi mnogo.

Prema njegovim rečima, tokom letnjih meseci u Srbiji u proseku pogine oko 200 ljudi. On ističe da tokom leta uvek ima više saobraćajnih nesreća ali i da se država ne priprema adekvatno za to.

"Jul i avgust su uvek krvavi meseci. Kao što svako proleće možete da predvidite kada će doći do izlivanja reka, pripremate odredjene mere za to. Problem u Srbiji je što država zna da se povećava broj saobraćajnih nesreća, a ne preduzimaju se mere da se to spreči", rekao je Okanović.

"Kada je saobraćaj u pitanju, vi imate kratkoročne, srednjoročne i dugoročne mere. Jedine kratkoročne mere koje možete sprovesti su represija i kontrola i policija tokom leta sprovodi pooštrenu kontrolu, ali to nije dovoljno. Moraju da se sprovedu dugoročne mere, koje se pre svega tiču edukacije, što znači da utičete na svest ljudi kada su pojas, brzina i alkohol u pitanju", rekao je Okanović.

On je dodao da su putevi u Srbiji "veoma nebezbedni".

  • Koya drzava

    15.07.2013 13:04
    Pa 'ajde da se neso tradi sa tim budzetom,ali...
  • 15.07.2013 12:48
    Država i Policija
    brinu jedino kako će napuniti budžet od saobraćajnih kazni. Policija ni ne pokušava da spreči moguće nesreće, nego kao lešinari dolaze kasnije, snimaju udes i pišu kazne. Na raskrsnicama se kriju kao pi..., iza grmlja i iskaču ako neko napravi prekršaj. A sudstvo smo videli pre par dana kada je Svetlana J.T. "kaznila" moćnika SPS sa 1.5 godinu za ubistvo maloletnika od 15 godina. Divno je živeti u Srbiji!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija