Dačić potpisao rešenje o smeni komandanta Žandarmerije

Bivšem komandantu Žandarmerije Bratislavu Dikiću jutros je uručeno rešenje o razrešenju sa tog mesta, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Bivšem komandantu Žandarmerije Bratislavu Dikiću jutros je uručeno rešenje o razrešenju sa tog mesta, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Dikić je smenjen pošto je rešenje o njegovoj smeni potpisao ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

"Potpisaću zahtev ne ulazeći u razloge za razrešenje", rekao je Dačić novinarima u Vladi Srbije i dodao da je imao svoje kandidate i kada je Dikić postavljen za komandanta Žandarmerije, ali nije kazao o kome je reč.

Na konferenciji za novinare direktor policije Milorad Veljović je rekao da je ministru Dačiću predložio smenu komandanta, jer je to najmanje što se moglo učiniti. Konferencija je sazvana povodom incidenta u ataru sela Ratković kod Rekovca, gde je su pronađena dva ugljenisana tela u spaljenom automobilu, a za šta je osumjičen jedan pripadnik Žandarmerije.

"Ovo je nešto što se nikad ne sme ponoviti. Nijedan pojedinac ne sme biti iznad sistema i države, niko ne može sebi dozvoliti da funkcioniše izvan sistema direkcije policije ako je u tom sistemu", rekao je Veljović. On je dodao da je ubistvo dva mladića kod Rekovca kap koja je prelila čašcu.

"Mislim da je ovo kap koja je prelila čašu, ja na ovaj način želim da policija bude ono što treba, profesionalna služba koja radi u interesu naroda. Nije bitan ni Veljović, ni Rodoljub Milović, ni Dikić, ne sme niko da van direkcije policije da stvara veze i vezice kako bi tražio svoju zastitu", poručio je Veljović.

Kako je Veljović naglasio, niko van Direkcije policije ne može stvarati veze kako bi zaštitio svoj položaj. "Jutros sam prosledio zahtev za smenu Dikića, mislim da je već potpisan, odlaganje nikome ne ide u prilog", naglasio je direktor policije.

On je rekao da očekuje potpunu podršku Dačića i dodao da su u Žandarmeriji poremećeni odnosi i da ta služba ne funkcioniše i da je zbog toga još ranije govorio o neophodnosti smena u toj jedinici.

O kriminalnim aktivnostima u koje su bili umešani Dikić i njegov brat Dragan, koji je zaposlen u obaveštajnom odseku Žandarmerije u Nišu, i još dvadesetak članova, Uprava sektora unutrašnje kontrole sastavila je izveštaje i dostavila ih ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću.

U januaru 2012. komandant Žandarmerije je optuživan da planira formiranje odreda za specijalne namene, po ugledu na nekadašnju JSO. Tada je to negirao, ali je Žandarmerija ojačala za nekoliko stotina novih pripadnika. Iz tog vremena datira i njegov nadimak "Mali Legija".

Vladimir Božović, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova zadužen za unutrašnju kontrolu policije i međunarodnu saradnju, dao je ranije nalog da se ispita slučaj Bratislava Dikića.

  • 17.07.2013 07:57
    Dačić Dobio nalog
    Dačić Dobio nalog
  • hihi

    17.07.2013 07:41
    ode qrchic
  • 17.07.2013 06:47
    @dick - đoka,, vršnjak...
    Interesantno zapažanje. Zaista, sve moj do moga...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija