Sukob sindikata i ministra ukinuo paketiće

Deca čiji su roditelji zaposleni u ministarstvu prosvete, ali i u većini škola Srbije, neće dobiti novogodišnje paktiće.

Deca čiji su roditelji zaposleni u ministarstvu prosvete, ali i u većini škola Srbije, neće dobiti novogodišnje paktiće.

"Ove godine neće biti paketića. To je otkazano", potvrdio je za Blic ministar Tomislav Jovanović. On dodaje da škole mogu da dele paketiće deci svojih zaposlenih samo ako same pronađu donatora. Za ovakvu odluku ministar "krivi" sindikate prosvete.

"Vlada je raspisala tender za dodelu paketića, to se pojavilo na sajtu, a onda su se pobunili sindikati jer, eto, neće biti paketića za decu svih profesora u Srbiji. I ja sam onda skinuo ministarstvo sa tog tendera. Nije zabranjeno da po školama dele paketiće ako imaju donatore ili skupe novac", kaže ministar.

Dragan Matijević iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije iznosi razloge pobune sindikalaca: "Ako su profesorima ukinuli Svetosavske nagrade, onda neka i oni u ministarstvu štede kao i mi. I neka ne dele ni paketiće za decu."

Većina ministarstava podelila je deci ili paketiće ili vaučere za poklon. MUP Srbije nije delio poklone, jer imaju 47.000 zaposlenih, već su organizovali predstavu za decu koju su platili 120.000 dinara. U Ministarstvu odbrane kažu da su se po sektorima sami organizovali, sakupili novac i kupili paketiće za svoju decu.

  • Novonasađen

    28.12.2013 12:50
    Volem te,što se sami organizovali i podelili paketiće (o državnom trošku)."Donatori" su posebna priča.Kao u Novom Sadu,fotografisanje 4-taka za polugodište,cena "solidna"!I vuk sit,al i još "neko"!Mogu li roditelji da se sete,koja /ili koje/ škola /osnovna/ je u pitanju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija