Apel da se kupuju jelke s busenom

Zeleni Srbije apelovali su na građane da ne seku i ne kupuju posečene jelke već da koriste četinare sa busenom i tako spreče seču stabala.
Zeleni Srbije apelovali su na građane da ne seku i ne kupuju posečene jelke već da koriste četinare sa busenom i tako spreče seču stabala.

"Drveće jonizuje vazduh i prečišćava prašinu. Samo u toku jedne godine, jedan hektar četinarske šume proizvede osam tona kiseonika i filtrira 30 do 35 tona prašine. Ukoliko svi budu kupovali jelke sa busenom, i neodgovorni prodavci će prestati da seku jelke i time ugrožavaju ekosistem, a imaćemo i veći broj zasađenih drveća u novoj godini", navodi se u saopštenju.

"Počnite 2014. godinu tako što ćete učiniti nešto dobro za sebe i budućnost generacija koje dolaze, kupite jelku sa busenom", apelovali su Zeleni.

  • Teodosije III

    31.12.2013 07:13
    Nema sanse da se primi jelka od 2m
  • Bojan

    31.12.2013 00:45
    Nema bas logike
    Jako volim prirodu i sadio sam i cvece i drvece. Kupovao sam jelke sa busenom jedno sigurno 7-8 puta, prezivela je samo jedna uz zalivanje, i danas je ogromna, ima 10ak metara. Hocu da kazem, mala je vajda od kupovine sa busenom jer mali ce ih broj ljudi zaista i zasaditi i plus ko ih i zasadi procenat jelki koje ce se primiti je mali. Meni bi mnogo bio logicniji poziva da se kupuju vestacke jelke, sada vec zaista bas lepo izgledaju, dugo traju, isplate se, a i ne sece se nista.
  • Perun

    31.12.2013 00:41
    @Stanko - Badnjak
    Dragi zemljace, hajde malo prouci istoriju. Paganstvo je starija tradicija od hriscanstva a badnjak je preuzet bas iz paganstva.
    Paganstvo je izvorna slovenska tradicija, a jevrejsko ucenje hriscanstvo je nametnuto slovenima sto milom a daleko vise silom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija