Dodeljeno priznanje Vojvodini

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić primio je danas u Kanu, u Francuskoj, u ime pokrajinske Vlade, priznanje za prvo mesto koje je Vojvodina osvojila na listi "Evropski gradovi i regioni budućnosti 2014/2015".
Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić primio je danas u Kanu, u Francuskoj, u ime pokrajinske Vlade, priznanje za prvo mesto koje je Vojvodina osvojila na listi "Evropski gradovi i regioni budućnosti 2014/2015".

Priznanje dodeljuju najeminentniji ekonomski stručnjaci okupljeni u britanskom magazinu "Fajnenšel tajms", a odnosi se na evropske regione srednje veličine, po kriterijumu efikasnosti troškova ulaganja.

"Vojvodina je među 54 regije srednje veličine, prema "Fajnenšel tajmsu" - najbolja, kada su u pitanju strane investicije i strategija u oblasti privlačenja stranih investicija", izjavio je  Pajtić i poručio da tako prestižna nagrada časopisa koji je najugledniji u poslovnoj i investicionoj javnosti, dodeljenoj na sajmu nekretnina najpoznatijem na svetu, predstavlja snažnu preporuku za svakog potencijalnog ulagača na teritoriji Vojvodine i cele Srbije. "Zato je ovo dobra vest za celu našu zemlju", rekao je Pajtić, "jer je ovo po prvi put da neko iz Srbije dobije prvu nagradu u oblasti investicija i ekonomije".

"Vojvodina je pre dve godine bila četvrta u Evropi po efikasnosti stranih ulaganja. Ove godine smo prvoplasirani. I kada uporedite Vojvodinu sa drugim delovima zemlje, onda činjenica da smo ovako dobro pozicionirani u Evropi, sa sobom donosi i investitore. Od svih stranih ulaganja na teritoriji Srbije, gotovo polovina je došla u Vojvodinu,  a Vojvodina je negde oko četvrtine stanovništa i teritorije naše zemlje. I to nam govori o činjenici da su ovakve nagrade izuzetno važne, jer to je ono što investitori prate i to je ono što ih zanima: kakvi su uslovi za investiranje u nekom delu Srbije", izjavio je Bojan Pajtić i naglasio da je za potencijalne investitore ovo priznanje veoma merodavno i presudno prilikom donošenja strateških odluka o tome gde će investirati i početi proizvodnju.

Pajtiću je to priznanje uručeno na današnjoj svečanosti kojoj su prisustvovali zvaničnici evropskih gradova i regiona, kao i predstavnici njihovih agencija za promociju stranih investicija. "Fajnenšel tajms", odnosno njegova poslovna publikacija ("fDi Intelligence“), procenjivao je uslove koje strani investitori imaju kad dođu u Vojvodinu.

  • Siromah

    12.03.2014 19:50
    A kakvu ćeš diplomu dobiti za kompletnu uništenu mašinsku industriju u Vojvodini? Trulu krompirčinu.
  • ZoranNS

    12.03.2014 18:07
    Petar
    Petre deo našeg siromaštva proističe zbog ovakvih koji se ne trude da nešto nauče, ne platiš ti njima, nego ti za projekte DOBIJAŠ sredstva i onda kontrolišu kako si ih rasporedio, potrošio, koje efekte si imao raspodelom tih sredstava. Da si se zainteresovao koja su sredstva dobijena, na šta trošena, verovatno ti komentar ne bi bio ovako podcenjivački.
  • Petar

    12.03.2014 18:04
    To su organizacije kojima platiš novac, oni organizuju ceremoniju i dodele ti neku bazdiljavu neuramljenu A3 plaketu. A pravo stanje je da je Vojvodina danas očerupana, pokradena i jedan od najsiromašnijih regiona u Evropi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija