Desetogodišnji Nikola Ranković heroj Beograda

Desetogodišnji Nikola Ranković danas je dobio Nagradu grada Beograda za herojstvo.

Desetogodišnji Nikola Ranković danas je dobio Nagradu grada Beograda za herojstvo.

On je četiri dana posle svog rođendana, 30. novembra prošle godine, organizovao humanitarni koncert za devojčicu Lanu Nikolić, koja je bila obolela od teške bolesti - aplastične anemije. Lana se sada uspešno opravlja pošto joj je 6. marta, baš na njen rođendan, urađena transplantacija koštane srži u bolnici u Rimu. Cena njenog lečenja je oko 200.000 evra.

Nikola je odmah gradonačelniku Beograda Siniši Malom objasnio da novac od nagrade (200.000 dinara) ne planira da zadrži za sebe. "Od novčane nagrade kupiću bas gitaru i pojačalo Domu za nezbrinutu decu 'Drinka Pavlović' pošto hoće da osnuju svoj bend, a to im fali", rekao je Nikola. Nakon što mu je gradonačelnik rekao da na sebe preuzme plaćanje muzičke opreme za dečiji dom, kaže da će možda novac od nagrade iskoristiti za svoj prvi CD.

"Neću da živim u zemlji bez rokenrola"

Gradonačelnik je objasnio da je današnja svečanost za njega organizovana zasebno pošto prošle nedelje, kada su deljene nagrade grada, dečak nije mogao da dođe.

Nikola ide u četvrti razred Osnovne škole "20. oktobar" u Beogradu, a pohađa i 'Master Blaster studio', jedinu školu za rokenrol kod nas. Planira da ove godine izda svoj prvi album. Kao omiljene bendove naveo je "White snake", "Rolingstonse", "Van Gogh", EKV, "Partibrejkerse"...

Objasnio je da je u humanitarnoj akciji koju je organizovao za pomoć Lani skupljeno oko 14.000 evra, a da se na taj korak odlučio pošto "nije mogao više da u novinama gleda kako se dete muči" i ne zna se da li će biti skupljen novac za njenu operaciju.

Na današnjoj svečanosti odsvirao je i otpevao svoju autorsku pesmu čiji refren glasi: "Neću da živim u zemlji bez rokenrola, ne želim svet odraslih bez snova".

  • duško

    28.04.2014 13:11
    ...
    očita nam mali veliki čovjek svima lekciju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija