Svilajnac čisti više od 1.000 volontera

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović izjavio je da u čišćenju, pranju i dezinfekciji grada danas učestvuje više od 1.000 volontera iz Svilajnca, Beograda, Niša, Kragujevca i drugih gradova Srbije.
Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović izjavio je da u čišćenju, pranju i dezinfekciji grada danas učestvuje više od 1.000 volontera iz Svilajnca, Beograda, Niša, Kragujevca i drugih gradova Srbije.

"Najviše volontera je iz Svilajnca i ovo je zadnja akcija u vanrednoj situaciji, jer ćemo sutra, na sednici Štaba za vanredne sitauacije, koja je zakazana za devet sati doneti odluku o ukidanju vanredne situacije", rekao je Milanović.

Sutra će početi da rade sve javne ustanove u gradu, struje ima u svim delovima, kanalizacija radi normalno, pitku vodu iz vodovoda očekujemo narednih dana, sada je tehnička, dodao je on.

U današnjoj akciji sređivanja grada, učestvuju komunalne službe, zaposleni u ustanovama i preduzećima grada, dobrovoljci sa mašinama i traktorima iz okolnih sela. Akcija je počela u devet sati i trajaće do 17 sati.

Milanović je ranije izjavio Tanjugu, da će štete od poplava u ovoj opštini premašiti 10.000.000 evra.

"Sigurno mogu da kažem da je više od 2.500 domaćinstava pretrpelo ogromnu štetu, gradski vrtić je potpuno uništen, imali smo štetu u Domu zdravlja, u Poljoprivrednoj školi, Fabrici "Kul in Moda", oštećeno je više od 30 ulica, dva regionalna puta, tako da šteta neće sigurno biti manja od dest miliona evra", rekao je Milanović, koji ne pamti da su Svilajinac ikad u istoriji zadesile ovakve poplave i padavine.

  • луд

    01.06.2014 11:54
    Зашто су потребни волонтери када се већ држава показала, а грађани заказали? Пошто су из реда грађана, хоће ли опет заказати? Зашто су отишли кад је већ држава на нивоу задатка?

    Њима свака част, без даљег, али ову су питања за "државу"!
  • 01.06.2014 09:47
    Ja reko svinjac kad ono Svilanjac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.