Sprečeno krijumčarenje zlata na srpskoj granici

Carinici su na graničnom prelazu Preševo sprečili pokušaj makedonskog državljanina da prokrijumčari pola kilograma zlata vrednog preko 11.000 evra u Srbiju.

Carinici su na graničnom prelazu Preševo sprečili pokušaj makedonskog državljanina da prokrijumčari pola kilograma zlata vrednog preko 11.000 evra u Srbiju.

Zlato je otkriveno u vozilu marke "Opel Vektra C19tdh" kojim je okrivljeni putovao iz Makednije u Švajcarsku.

Pošto je negirao da ima nešto da prijavi za carinjenje, carinici su ipak odlučili da izvrše detaljnu kontrolu vozila i tom prilikom je pronađena kutija na zadnjem sedištu automobila prekrivena prostirkom i ličnm stvarima putnika.

Nakon što je kutija otvorena otkriven je i zlatni nakit ukupne tešine 564 grama, vredan 11.960 evra.

Protiv putnika je pokrenut prekršajni postupak, zlatni nakit je privremeno zadržan kao i automobil s obzirom na to da vrednost zlatnog nakita prelazi trećinu vrednosti vozila u kome je otkriveno, navodi se u saopštenju.

  • pawlle

    01.06.2014 15:08
    ali zato niste uspeli da sprecite vlasnike zalagaonice da iznesu gomile zlata

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.