I psiholozi pomažu ugroženima u poplavama

Mnogi psiholozi, defektolizi i psihijatri angažovani su na pružanju podrške osobama stradalim u poplavama.

Mnogi psiholozi, defektolizi i psihijatri angažovani su na pružanju podrške osobama stradalim u poplavama.

Jedna psihijatrijska klinika ponudila je podršku i pomoć porodicama dece sa smetnjama u razvoju. Veliki šok, trauma i depresija su stanja u kojima su mnogi od postradalih u poplavama. Veliki broj ljudi nalazi se u prihvatnim centrima, među njima i porodice dece sa invaliditetom, koje zaslužuju posebne uslove.

"Jako je bitno da deca budu sa svojim roditeljima, a ne da trpe premeštanje iz jedne u drugu sredinu sa jednog mesta na drugo, da budu okruženi bukom. Jednostavno, na njih posebno treba obratiti pažnju", kaže dečija psihološkinja Mila Selaković.

Važan je i način na koji se prilazi deci u takvim situcijama. "Jako je važno biti tu za njih kroz razgovor. Da se da značenje svim ovim događajima koji su se desili", navodi psihološkinja Nataša Dosevska.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija