Fekalne vode novi problem u Obrenovcu

U nekoliko obrenovačkih naselja, zbog problema sa kanalizacijom i pojavom fekalne vode preporučeno je građanima da u narednih 72 sata ne obilaze svoju imovinu.
U nekoliko obrenovačkih naselja, zbog problema sa kanalizacijom i pojavom fekalne vode preporučeno je građanima da u narednih 72 sata ne obilaze svoju imovinu.

U toj opštini koju su pre više od dve sedmice zahvatile razorne poplave, situacija se polako normalizuje, a najveći problem, uz kanalizaciju, predstavlja odnošenje velike količine smeća.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je apelovao na građane da ne dolaze i izbacuju stvari iz kuća i drugih objekata "jer taj prostor mora da se od strane Ministarstva zdravlja tretira adekvatnom hemijskim tretmanom". "To su naselja Šljivice, Braće Jugović u Dudovima, ulica Ace Simovića do Savske, ulica Zapreških partizana i naselje Mirak u kojima sada trenutno ne bi trebalo da borave ljudi koji su došli da sređuju kuće", rekao je Čučković.

Čučković je, apelujući na meštane tih naselja da slušaju uputstva kriznog štaba rekao i da "gotovo 90 odsto opštine u ima tehničku vodu, kanalizacija radi i ima struje".

Trenutno se radi na rešavanju centralnog problema, dodao je Čučković. Reč je o glavnom kolektoru koji se urušio zbog poplave i koji su danas obišli stručnjaci iz preduzeća "Ivan Milutinović" koji su pre tri decenije radili taj projekat.

Čučković je naveo i da oni koji su evakuisani, a ne mogu da se vrate u svoje kuće i stanove u Obrenovcu mogu biti smešteni na četiri lokacije - u hotelu, kasarni, barakama uz termoelektranu "Nikola Tesla" i Gerontološkom centru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.