Pobeda Hašima Tačija na kosovskim izborima

Demokratska partija Kosova (DPK) Hašima Tačija pobedila je na jučerašnjim kosovskim vanrednim parlamentarnim izborima.
Demokratska partija Kosova (DPK) Hašima Tačija pobedila je na jučerašnjim kosovskim vanrednim parlamentarnim izborima.

Na osnovu nešto više od 94 odsto prebrojanih glasova, kako navodi Centralna izborna komisija (CIK) u Prištini, bez kompletnih rezultata sa severa Kosova, DPK je osvojila 31,21 odsto glasova.

Demokratski savez (DSK) Ise Mustafe osvojio je 26,13 odsto glasova, a Samoopredeljenje 13,73 procenata. Na četvrtom mestu je Savez za budućnost Kosova (AAK) Ramuša Haradinaja sa 9,65 odsto glasova, dok je Inicijativa za Kosovo Fatmira Ljimaja i Jakupa Krasnjićija osvojila 5,36 odsto glasova.

Srpska lista, prema CIK-u, za sada, bez rezultata četiri opštine sa severa Kosova, dobila je 2,91 odsto.

Kako je saopšteno, odziv na parlamentarnim izborima na Kosovu u nedelju iznosio je 43,20 odsto, prema podacima Centralne izborne komisije u Prištini.

  • Gajgerov krojač

    10.06.2014 19:55
    hoće to
    Baš su cakana ta naša sredstva informisanja, uključujući i predmetni Radio 021: trijumf Hašija objavljuju kao DOMAĆU informaciju, u rubrikama Srbija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.