Ipak nema opasnosti od poplava

Direktor "Srbijavoda" Goran Puzović izjavio je danas da bez obzira na najavljene kiše u narednim danima, ne očekuje da se ponove poplave.

Direktor "Srbijavoda" Goran Puzović izjavio je danas da bez obzira na najavljene kiše u narednim danima, ne očekuje da se ponove poplave.

Vanredna odbrana od poplava je na snazi u Svilajncu jer sistem nije u potpunosti bezbedan, rekao je Puzović.

Puzović je kazao da će vode koje nadođu narednih dana bezbedno biti propuštene. "Dogovorili smo se o nastavku radova na sanaciji dva prodora, to su Buk i zona Sedlara. U naredna dva dana to ćemo zatvoriti da bismo nove vode koje se najavljuju u narednih nekoliko dana bezbedno propustili", kazao je Puzović.

On je dodao da je ovo trenutna mera odbrane od poplava, a kada se steknu vremenski uslovi pristupiće se konačnoj sanaciji i povećanju stepena bezbednosti Svilajnca.

Prema rečima Puzovića, zadatak "Srbijavoda" je da se kompletna sanacija terena obavi do jeseni. Štab za vanredne situacije u Svilajncu sinoć je doneo odluku o uvođenju pripravnosti Štaba i svih javnih ustanova, jer su u periodu od 16. do 20. juna najavljene veće količine padavina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija