I Monsanto poklonio seme ratarima iz poplavljenih područja

Sve seme koje je dobijeno kao pomoć ratarima iz poplavljenih područja prošlo je inspekcijsku kontrolu i utvrđeno je da nije genetski modifikovano, rekli su u Ministarstvu poljoprivede.
Sve seme koje je dobijeno kao pomoć ratarima iz poplavljenih područja prošlo je inspekcijsku kontrolu i utvrđeno je da nije genetski modifikovano, rekli su u Ministarstvu poljoprivede.

Kako piše Politika, među donatorima semena kukuruza i povrtarskih kultura za poljoprivrednike iz polavljenih područja bila je i kompanija "Monsanto", koja je poznata kao vodeći proizvođač genetski modifikovanog semena.

Na sam pomen imena te firme, koja je ovu informaciju o donaciji stavila i na svoj sajt nametnulo se pitanje šta je poklonjeno jer je kod nas zabranjeno uzgajanje, promet i upotreba takvih biljaka.

U Ministarstvu poljoprivrede Politici su rekli da je sve seme prošlo inspekcijsku kontrolu i da je utvrđeno da nije genetski modifikovano.

  • skep

    19.06.2014 11:04
    predlog
    Molim redakciju da umesto Captcha testa, kod unosa komentara za vesti vezane za GMO postavi srednjoškoski test biologije. Ko nema osnovno znanje iz oblasti ne treba da komentariše teme o kojima nema pojma.
  • 19.06.2014 07:09
    Ne ne ne ne ne
    Jao samo to ne to je čokolada od ĐAVOLA, to su demoni uništitelju ljudskog roda....NE UZIMAJTE TO NAOPAKO NE NE NE...................
  • alo,alo

    19.06.2014 06:55
    pre upotrebe
    treba se dobro obavestiti sta monsanto radi poljoprivrednicima u americi !
    postoji dokumentarni film !
    ps-prodaju iskljucivo gmo semena !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.