Bogićević duguje za porez skoro 15 miliona evra

Zbog dugova za poreze Poreska uprava je vlasniku Farmakoma Miroslavu Bogićeviću oduzela 3,8 hektara zemlje i pet objekata u vlasništvu njegovog rudnika Zajača.
Zbog dugova za poreze Poreska uprava je vlasniku Farmakoma Miroslavu Bogićeviću oduzela 3,8 hektara zemlje i pet objekata u vlasništvu njegovog rudnika Zajača.

Blic navodi da će poreznici 30. juna dati na prodaju gotovo celokupnu imovinu Bogićevićevog rudnika antimona i olova koji za poreze duguje 3,2 miliona evra.

Na dobošu će se naći sve nepokretnosti rudnika u okolini Loznice i Malog Zvornika čija se vrednost procenjuje na 18,4 miliona dinara. Prema saznanjima lista, Poreska uprava je oduzela Bogićeviću 33 katastarske parcele na ukupno četiri hektara, ali i sve ključne objekte rudnika. Kako se navodi, prvi čovek Farmakoma tako je ostao bez prostora u kome se proizvodila ruda, ali i upravne zgrade i magacina. Poreznici su rudniku u Zajači prethodno oduzeli i mašine za rad koje su zajedno s nameštajem ponudili na prodaju pre oko dva meseca.

Prema podacima Poreske uprave iz marta ove godine, Bogićević za porez duguje 14,7 miliona evra. Od njegovih šest kompanija država za poreze i doprinose najviše potražuje od Industrijskog kombinata Guča (4,4 miliona evra) i Zajače.

Bogićević je kupio Zajaču u postupku privatizacije 2006. kada je rudnik poslovao sa minusom i do 3,9 miliona dinara. Šest godina posle, kompanija je zabeležila dobit od 306 miliona dinara, a do prvih problema sa plaćanjem poreskih obaveza je došlo u aprilu 2013. kada su banke počele da blokiraju jednu po jednu Bogićevićevu firmu.

  • 25.11.2014 16:27
    Pitam zute ds ko je bio na vlasti kad je kupovao doticni sve te silne kompanije.Nisam ni u jednoj stranci pitam kao obican gradanin
  • 26.06.2014 13:00
    Eto ja kada dugujem informatici,oni meni prete sudskim izvrsiteljem.Hoce da mi plene imovinu,da mi uzmu sporet I frizider I jos svasta.I to za dug od 20 000,00 din. Sta cu,nisam " glavonja" .
  • 26.06.2014 11:57
    teški centar
    Pravi vlasnik Farmakoma je Dušan Petrovic (u Šapcu poznatiji kako DuPe).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.