Vanredna situacija u pet opština

Vanredna situacija zbog vremenskih nepogoda je proglašena u pet opština - Topoli, Požarevcu, Medveđi, Sokobanji i Boljevcu.

Vanredna situacija zbog vremenskih nepogoda je proglašena u pet opština - Topoli, Požarevcu, Medveđi, Sokobanji i Boljevcu.

Nestabilno vreme i jake padavine u Srbiji 30. i 31. jula pričinili su materijalnu štetu i poplavljeni su mnogi stambeni objekti, zbog čega je vanredna situacija proglašena u Požarevcu, Medveđi, Topoli, Sokobanji i Boljevcu, saopštio je danas MUP.

Juče je bilo kritično u Vršcu i Kostolcu. U Vršcu je bila ugrožena bolnica, a u Kostolcu ogromne količine vode sjurile su se na kop Drmno i ugrozile rad TE Kostolac.

U termoelekranama i kopovima Kostolac danas je pokrenut blok A2 za proizvodnju struje, a danas se očekuje i pokretanje proizvodnje uglja s poplavljenog kopa Drmno.

Nakon dobijanja ranog upozorenja iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda 30. jula, o predviđanju obilnih padavina na teritoriji Republike Srbije, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova je istog dana uputio preliminarno upozorenje komandantima štabova za vanredne situacije o očekivanim količinama padavina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.