Optužnica protiv četvoro kadeta i majora Vojske Srbije

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv četvorice bivših kadeta i majora Vojske Srbije, osumnjičenih za tragediju na Pasuljanskim livadama 2012. godine, kada je poginulo dvoje, a ranjeno petoro kadeta Vojske Srbije.

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv četvorice bivših kadeta i majora Vojske Srbije, osumnjičenih za tragediju na Pasuljanskim livadama 2012. godine, kada je poginulo dvoje, a ranjeno petoro kadeta Vojske Srbije.

"Posle završene istarge koja je trajala preko dve godine, 30. jula optužni predlog je podignuta protiv bivših kadate, sada potporučnika: Milana Karišike, Nikole Grabeljevića, Mladena Milosavljevića i i Stefana Milosavljevića, zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti i protiv majora Vinka Žnidaršičha, saradnika u nastavi na katedri za taktiku Vojne akademije, za krivično delo nepreduzimanja mera za obezbeđenje vojne jedinice", rekao je zamenik višeg javnog tužioca u Jagodini Miomir Vasić.

Na Poligonu Vojske Srbije "Pasuljanske livade" kod Ćuprije 18. juna, u toku priprema za vežbu "Diplomac 2012", od projektila automatskog bacača granata, koga su pronašli, poginulo je dvoje kadeta četvrte godine: Milina Miletić (23) iz Gornjeg Milanovca i Filip Milojević iz Gornje Trnave kod Topola, a petoro kadeta je povređeno.

  • Laufer

    01.08.2014 16:09
    ima tu još
    valja se prekopati po papirima i naći ko je sve tamo upisan bez prijemnog ispita...čak se i ne kriju.
    Major jedini tu Nije kriv.
    Krivi su ovi od gore koji ne održavaju tamo nikakvu disciplinu i koji bandoglave idiote nisu najurili davno još, jer takvi uvek imaju niz incidenata i prekršaja iza sebe. Ovo je samo logična posledica nediscipline koja se gaji tamo od strane sistema. Izuzeci koji pokušavaju da zavedu red, su isuviše malobrojni i nemoćni.
    Ne može major da bdi nad svakim ponaosob, da ovaj ne bi pogrešio.
    Zato postoji selekcija, da takve koji ni nakon iks godina ne mogu da shvate neke stvari, ne prime tu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija