Obrenovčani protestovali zbog obećane jednoratne pomoći

Grupa Obrenovčana ni nakon šest sati protesta nije odblokirala most na Kolubari, na ulasku u grad, zahtevajući da im se isplati obećana jednokratna pomoć.

Grupa Obrenovčana ni nakon šest sati protesta nije odblokirala most na Kolubari, na ulasku u grad, zahtevajući da im se isplati obećana jednokratna pomoć.

Oni su poručili da neće odustati od blokade mosta iz pravca Beograda, koja traje danas od 12 sati, do ispunjenja njihovih zahteva i dok im se ne obrati premijer Aleksandar Vučić ili neko od njegovih saradnika, a pozvali su i gradonačelnika Sinišu Malog.

Protest obezbeđuju pripadnici MUP-a Srbije i nije bilo incidenata. Na prilazu mostu iz pravca Obrenovca kolone vozila stoje već satima, iako do samog centra grada ima oko kilometar, dok je iz pravca Beograda kolona vozila duga više od šest kilometara, sve do Bariča.

Predsednik Udruženja građana naselja "Braća Jugović" iz Obrenovca Jovan Milivojević rekao je da su građani 25 ulica u tom gradu "u velikom problemu" zbog šteta na kućama i imanjima od katastrofalnih majskih poplava naglašavajući da je to jedan- jedini razlog njihovog protesta.

"Samo se držimo izjave premijera Vučića koji je obećao ovom narodu po 250.000 dinara. Mi samo tražimo da ispoštuje to", rekao je Milivojević i napomenuo da taj novac nije povezan sa donatorskom konferencijom, niti kategorizacijhom šteta koju sprovode državne komisije na terenu.

Prema njegivim rečima, tih 250.000 dinara potrebno je svakom oštećenom domaćinstvu da kupi hleb, "da im deca ne jedu više paštete, što traje već drugi mesec" i da plate smeštaj kod ljudi gde borave od maja ove godine.

  • bb

    01.08.2014 18:47
    beograd na vodi, eto tu su pare...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija