Crne i bele liste izvođača radova 1. i 10. septembra

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će između 1. i 10. septembra objaviti "crne i bele" liste izvođača radova, kaže Ministarka građevine Zorana Mihajlović.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će između 1. i 10. septembra objaviti "crne i bele" liste izvođača radova, kaže Ministarka građevine Zorana Mihajlović.

Ministarka je naglasila da deonica Koridora 11 od Uba do Lajkovca mora biti završena do 30. novembra ili će sa izvođačima biti raskinut ugovor i izabran novi izvođač koji će završiti gradnju tog dela autoputa dugog svega 12,5 kilometara.

"Neću više potpisati nijedan aneks ugovora i to sam vrlo jasno rekla 'Putevima Užice'. Inspekcija nedeljno izlazi na teren i ako samo još jedna komisija vlade bude izašla na teren i utvrdi da nije poštovana dinamika, ugovor će biti raskinut a to bi značilo ponovno raspisivanje javnog poziva i izbor onoga ko bi mogao posao da završi", naglasila je Mihajlović.

"Ono što sam primetila u razgovoru sa svim putarskim firmama to je da se mnogo radilo na osnovu (usmenog) dogovora - 'neki ministar je rekao da nešto treba da se uradi'. Na primer, dolaze projektantske kuće i kažu da im je rekao ministar da urade neki projekat a nema nikakvog papira koji to potvrđuje, tako se više neće raditi", poručila je Mihajlović.

Potpredsednica vlade je dva puta, u julu i aprilu, nenajavljeno obišla gradilište budućeg autoputa rema Crnoj Gori, između Uba i Lajkovca, i zatekla mnogo manji broj radnika "Puteva Užice" i Planuma nego što je predviđeno.

Ta deonica se gradi još od 2010. godine i aneksom ugovora je predviđeno da mora se završi do kraja novembra, a radovi se finansiraju iz budžeta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija