Mihajlović: Uskoro smene direktora u Železnicama

Ministarka Zorana Mihajlović najavila je smene izvršnih direktora u Železnicama Srbije, jer koče realizaciju ruskog kredita za obnovu pruga na Koridoru 10.

Ministarka Zorana Mihajlović najavila je smene izvršnih direktora u Železnicama Srbije, jer koče realizaciju ruskog kredita za obnovu pruga na Koridoru 10.

"Železnica je državno preduzeće i oni koji koče investicije ne mogu da budu izvršni direktori i biće smenjeni", rekla je Mihajlović, govoreći o posledicama odluke Odbora direktora Železnica koji je, umesto da potpiše Aneks 2 ugovora o realizaciji ruskog kredita za obnovu pruga na Koridoru 10 rasformirao Projektni tim i Radnu grupu za pregovore.

Mihajlović je rekla da se još od marta čeka završetak pregovora o tom aneksu. "Ovim se koči ruski zajam od 800 miliona evra i blokira se rekonstrukcija pet deonica, a ostavlja se i loš utisak o Železnicama Srbije i Srbiji kao državi", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da je posledica takve odluke i gubitak investicija i novih kompanija koje bi mogle da budu angažovane na tim projektima.

Ona je dodala da će se nastaviti rad na potpisivanju tog i ostalih aneksa, kojih je ukupno pet. "Železnica je platila pet miliona evra za kredite koje nije povukla. Svako ko potroši evro građana Srbije za nešto što nije urađeno neće biti na tom mestu", navela je Mihajlović i dodala da bi, da nije rešena ova situacija, moglo je da se desi da i na projektu modernizacije pruge Beograd-Budimpešta iskrsne sličan problem.

Aneksom 2 je ugovorena rekonstrukcija i modernizacija šest deonica u dužini oko 112 km: na severu Ruma - Golubinci u dužini od 17,9 km, Sopot Kosmajski - Kovačevac 18,4 km, Mala Krsna - Velika Plana 29,5 km i na jugu Vinarci Đorđevo 15 km, Vranjska Banja - Ristovac 18 km i Bujanovac - Bukarevac 14 km.

  • Toma

    19.09.2014 17:17
    Vojvodina
    vidim da je samo 12km u Vojvodini, sve ostalo srbijancima, Ali zato Vojvodina punu cenu da placa I vraca dug.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija