Počela edukacija zdravstvenih radnika o eboli

U Institutu za javno zdravlje Srbije "Batut" održana je edukacija zdravstvenih radnika iz cele Srbije u slučaju pojave ebole u našoj zemlji.

U Institutu za javno zdravlje Srbije "Batut" održana je edukacija zdravstvenih radnika iz cele Srbije u slučaju pojave ebole u našoj zemlji.

Prisustvovalo je oko 100 zdravstvenih radnika iz Srbije, predstavnici instituta za javno zdravlje, hitnih pomoći i infektivnih klinika. "Ovo je sastanak na kome smo zdravstvene radnike podsetili na epidemiološke karakteristike ne samo ebole, već i drugih hemoralgičnih groznica", rekao je direktor Instituta "Batut" Dragan Ilić.

Zdravstvenim radnicima demonstrirano je i kako pravilno da koriste zaštitnu opremu u slučaju da se bolest pojavi u Srbiji, jer su dosadašnja iskustva u ugroženim zemljama pokazala da je glavni rizik zaraze nedostatak i nepravilno korišćenje zaštitne opreme. Ilić je istakao da se virus ne prenosi od osobe koja nema simptome bolesti i dodao da neko može biti inficiran, ali ako se nisu razvili simptomi bolesti ta osoba nije rizična za drugu osobu da joj prenese infekciju.

Edukacija zdravstvenih radnika će biti nastavljena i proći će je svi zdravstveni radnici u Srbiji.

  • ns

    15.10.2014 16:46
    o Boze,tek sada edukacija,a pre neki dan naslov,srbija spremna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija