Advokati skupljaju potpise za referendum

Advokatska komora Srbije najavila je danas da će pokrenuti postupak referenduma i narodne inicijative u vezi sa Zakonom o javnom beležništvu i setom pratećih zakona, zbog čijih su odredbi advokati pre dva meseca obustavili rad.
Advokatska komora Srbije najavila je danas da će pokrenuti postupak referenduma i narodne inicijative u vezi sa Zakonom o javnom beležništvu i setom pratećih zakona, zbog čijih su odredbi advokati pre dva meseca obustavili rad.

Komora će početi prikupljanje 100.000 potpisa za raspisivanje referenduma i 30.000 za građansku inicijativu za izmene zakona i predati urgencije Ustavnom sudu koje će pojedinačno podneti svi advokati. Advokatska komora Srbije na taj način želi od građana Srbije da dobije mišljenje o svim pitanjima koja su razlog protesta advokata.

AKS je saopštila da će pred nadležnim sudom pokrenuti sudski postupak za poništavanje registracije Društva advokata Srbije osnovanog 17. novembra.

Članovi Advokatske komore Srbije štrajkuju od 17. septembra zahtevajući umanjenje paušalnog poreza i izmene više zakona kojima bi se sprečila dalja "diskriminacija advokata u odnosu na javne beležnike".

  • @Musterija - redovna

    20.11.2014 08:22
    Tako je
    PDV za SVE crkve i sekte, pa da clanstvo i "pastva" ukapira sta je to porez na budale.
  • ab

    20.11.2014 07:52
    zolika - Samo napred
    Zar zaista misli da ovaj narod, koji je i izglasao ovu posast od vlasti, ima dovoljno pameti da shvati problematiku zbog koje advokati strajku i podrzi referendum? A tek kad krenu kuriri, informeri, pinkovi...
  • nss

    20.11.2014 07:25
    dodajte tu i prosvetu i zdravstvo i sve ponizene nosice casti ove nesrecne zemlje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.