"Žene u crnom" protestovale protiv nasilja

Pripadnici nevladine organizacije "Žene u crnom" okupili su se večeras u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu u znak protesta protiv represije nad braniteljkama ljudskih prava.

Pripadnici nevladine organizacije "Žene u crnom" okupili su se večeras u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu u znak protesta protiv represije nad braniteljkama ljudskih prava.

"Nasilje nad nama je intenzivirano ove godine, kako od strane državnih, tako od strane nedržavnih aktera", rekla je novinarima Staša Zajović iz "Žena u crnom" povodom Međunarodnog dana branitelja ljudskih prava, 29. novembra.

Ona je ocenila da ovogodišnji poziv na linč članova te organizacije upućen od strane bivšeg portparola Protivterorističke jedinice (PTJ) Radomira Počuče, pokazuje "kontinuitet političkih vrednosti u Srbiji, bez obzira što može da se govori o presvlačenju u nova odela i pranju biografija".

Prema njenim rečima, branitelji ljudskih prava u Srbiji nalaze u "krajnje nepovoljnom položaju", dok pravosudni organi ne reaguju pravovremeno, tako da nije donesena ni jedna presuda u njihovu korist a ni jedan postupak nije pokrenut po službenoj dužnosti. Zajović je još jednom pozvala državu da poštuje međunarodne obaveze i procesuira govor mržnje i sve vrste nasilja.

Pristalice "Žena u crnom" kod bivšeg restorana "Ruski car" nosile su transparente na kojima je pisalo "Stop represiji nad braniteljkama ljudskih prava" i "Podrška nenasilnom otporu u Fergusonu", a obezbeđivalo ih je oko 30 policajaca.

  • Paja

    30.11.2014 09:50
    Divno
    ...je videti tako naocitu zenu, istog izgleda kao npr. mladic od jedno 25. godina, a levo na slici jos jedno tri zene muskog pola. Konchita Wurst u Srbiji? Ako su zene, pa gde su te zene...Ajd neka odu malo do CRO ili KiM pa pokusaju da nesto kazu vezano za njihov stav prema pomirenju ili zlocinima. Ali neeee, lakse je ovde s*ati protiv svega i svacega, a u CRO ili KiM otici samo kada dodje vreme da se od poslodavca pokupi plata.
  • Sneza,Ns

    29.11.2014 21:49
    Nikakva ljudska prava ne brane,nemaju razlog za postojanje,barem onaj ljudski i castan.Postoje samo da sluze kao necije orudje i svim srcem sam protiv ovog zaglupljivanja,ovaj narod nisu ovce!
  • Branko

    29.11.2014 21:35
    Hajde lepo da protestujete golim grudima kao Femen pa cemo vas podrzati, a ovako ste mnogo odvratne!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija