Fondacija Dragice Nikolić uspešnija od Đokovića i Divca

Fondacija Dragice Nikolić od svog osnivanja 23. januara 2013. godine do oktobra ove godine utrošila je gotovo sedam miliona evra, ali je nepoznato ko su sve bili donatori, kao ni na koji način je poslovni prihod uvećan nekoliko desetina puta.
Fondacija Dragice Nikolić od svog osnivanja 23. januara 2013. godine do oktobra ove godine utrošila je gotovo sedam miliona evra, ali je nepoznato ko su sve bili donatori, kao ni na koji način je poslovni prihod uvećan nekoliko desetina puta.

Prema važećem zakonu, humanitarne organizacije nisu dužne da otkrivaju imena svojih donatora, ali je fondacija Dragice Nikolić specifična jer su poslovne prostorije smeštene u zgradi Predsedništva Srbije, što predstavlja korišćenje državnih resursa.

Fondacija "prve dame" mnogo je uspešnija u privlačenju novca od fondacija Novaka Đokovića, Vlade Divca i princeze Katarine, koje imaju neuporedivo duži staž u humanitarnom radu. Prema podacima sa APR, njihove fondacije uspele su tokom 2013. godine da sakupe tek 1,1 milion evra, dok je fondacija predsednikove supruge utrošila sedam puta više.

Poslovni prihod fondacije, prema izveštaju za 2013. godinu, bio je oko 118.800 evra. Pitanje je kako je ona uspela da za 10 meseci ove godine sakupi još 6,8 miliona evra, odnosno uveća prihod za neverovatnih 57 puta.

Na sajtu supruge predsednika Srbije i dalje je u izradi stranica koja se tiče donatora, ili kako su označeni, "prijatelji fondacije". Prema podacima iz finansijskog izveštaja sa APR, fondacija ima jednog zaposlenog, a u Upravnom odboru su Dragica Nikolić, njena snaja Milena Nikolić i Olivera Stanišić.

  • 01.12.2014 20:28
    Kljucne reci
    Kljucne reci sakupe -utroše
    "Prema podacima sa APR, njihove fondacije uspele su tokom 2013. godine da sakupe tek 1,1 milion evra, dok je fondacija predsednikove supruge utrošila sedam puta više."
  • Vojvodjanka

    01.12.2014 13:56
    Sigurno ..........
    joj je to poklonio "SEJK"iz Abu Dabija!!!
  • Aleksa

    01.12.2014 13:17
    Bar se zna gde ide novac!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija