Srbija: Pretuku vas na ulici iz čista mira i nikom ništa

Ni nakon tri godine nije podignuta optužnica protiv osumnjičenih za napad na Beograđanina Vladimira Mavrenovića.
Ni nakon tri godine i promene dvoje sudija i dve tužiteljke, i dalje nije podignuta optužnica protiv osumnjičenih za napad na Beograđanina Vladimira Mavrenovića, kojem su dvojica huligana slomila kosti glave i lica.

Nije još uvek izvršen ni glavni pretres, što znači da su huligani, iako identifikovani, i dalje na slobodi.

Prema pisanju Blica, Vladimir Mavrenović je 9. decembra 2011. godine džogirao u neposrednoj blizini hotela "Jugoslavija", kada su ga dva mladića, navijača Partizana, automobilom vijala do rampe hotela, a potom ga trčeći sustigli. Onn je pokušao da se sakrije u kućicu pored rampe, u kojoj se nalazio čuvar ali, kako kaže, policiju nije stigao da pozove, a napadači su mu naneli teže povrede.

"Obilaze čuvara i kreću da me udaraju. Najpre pesnicama. Od siline udaraca padam na pod, ali udarci pljušte. Udaraju me keramičkom posudom koju su dohvatili. Njihova meta je samo moja glava, osećam da strašno krvarim. Huligan čupa akumulator video-nadzora i počinje njime da me udara. Čujem i osećam kako mi pucaju kosti lobanje. Čuvar kuka i viče da me ubiše", priča Vladimir, koji je završio u Urgentnom centru i prošao dve teške operacije glave. Oporavak je trajao pola godine.

Januara 2012. godine pretučeni Vladimir Mavrenović identifikovao je jednog od napadača, Stefana Kovačevića, protiv kojeg je tužiteljka Zona Ilijevski podigla optužnicu tek juna 2013. godine. Prvi glavni pretres, zakazan za decembar iste godine, bio je odložen zbog reforme sudstva, nakon čega je predmet dodeljen sudinici Ružici Živanović i tužiteljki Bojani Savović.

Nakon četiri odlaganja, glavni pretres zakazan je za 24. decembar ove godine.

"Glavni pretres je odlagan četiri puta. Huligan dolazi bez advokata, laže da je imao tragediju u porodici. Sudija Ružica Živanović naseda na njegove laži. Na moje zaprepašćenje, tužilac Bojana Savović mu nudi sporazum da za 13 meseci zatvora prizna krivicu. On to odbija, jer želi da bude osuđen uslovno. Tužilac mu nudi pet meseci kućnog zatvora. Zapanjen sam i razočaran", kaže Mavrenović.

  • S.

    07.12.2014 17:23
    Ne razumem sažaljenje i toleranciju prema prestupnicima
  • Horor

    01.12.2014 13:53
    Sta sam bogu skrivio te mi je dodelio da se ovde rodim .
    Cak ce i divljina Amazona pre uvesti civilizaciju nego ova kanalizacija .
  • Toma

    01.12.2014 13:47
    evo rešenja
    (pre)sudi mu sam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija