Mesić: Nedolazak Milanovića u Beograd ne koristi nikome

Nedolazak hrvatskog premijera Zorana Milanovića na važan multilateralni skup u Beogradu ne koristi nikome, kaže bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić.

Nedolazak hrvatskog premijera Zorana Milanovića na važan multilateralni skup u Beogradu ne koristi nikome, kaže bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić.

- Propagandno-političko prepucavanje na liniji Zagreb-Beograd, javno, kroz medije ili demonstrativnim otkazivanjem dolaska u Beograd na jedan važan multilateralni sastanak, ne koristi nikome, ali sasvim sigurno neizmerno veseli Šešelja - rekao je Mesić za današnji list "Danas".

Kometarišući rezoluciju EP o predsedniku radikala Vojislavu Šešelju, Mesić je rekao da misli, da je "u osnovi korektna, jer adresira jednu sasvim konkretnu situaciju na odgovarajući način".

- Mislim da se mirno može postaviti pitanje zašto Evropski parlament nikada do sada nije reagovao na sličan način na situacije koje se mogu uporediti s ovom - rekao je Mesić. On je dodao da je pitanje i da li je sve trebalo dizati na nivo Evropskog parlamenta ili je bilo pametnije u direktnim kontaktima sa Srbijom, ali ne preko medija, pokušati stvari postaviti na pravo mesto.

- Pa, diplomatija postoji za takve stvari, jesmo li to zaboravili - rekao je Mesić.

  • Djuka

    02.12.2014 17:41
    Ne dolazak Milanovica ne koristi nikome
    Hvala gosn. Mesicu na korektnom razmisljanju i citatu. Ovo je prava istina!!!!
  • Nikola

    02.12.2014 11:48
    Najpametniji
    Jedan od najpametnijih politicara na Balkanu u poslednjih 50 godina. Nasi amateri bi mogli i ponesto da nauce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.