DSS traži odgovornost Divca zbog prijema Kosova u MOK

Demokratska stranka Srbije pozvala je danas predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Vlada Divca da srpskoj javnosti dokaže da je učinio makar najmanji napor da spreči odluku Međunarodnog olimpijskog komiteta o prijemu Kosova u to telo.
Demokratska stranka Srbije pozvala je danas predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Vlada Divca da srpskoj javnosti dokaže da je učinio makar najmanji napor da spreči odluku Međunarodnog olimpijskog komiteta o prijemu Kosova u to telo.

"Neka Divac pokaže zavedene kopije pisama koje je OKS morao da uputi svim članovima MOK sa objašnjenjem kako je i zbog čega priznavanje takozvanog 'Olimpijskog komiteta Republike Kosova' neprihvatljivo u skladu sa Olimpijskom poveljom", izjavio je Predsednik Saveta nadzornih odbora DSS Aleksandar Popović.

"Ukoliko Divac i OKS ni takav minimalni napor nisu učinili, onda su, jasno, saučesnici kosmetskih Albanaca u razbijanju Srbije. U tom slučaju Vlade Divac, kao neko ko ne štiti minimum nacionalnih interesa, ima moralnu obavezu da podnese ostavku", smatra Popović.

On podseća da je ta stranka jasno rekla ranije šta misli o tom potencijalnom činu MOK-a, koji je u suprotnosti sa Olimpijskom poveljom, i šta valja činiti da bi se taj čin sprečio.

"Ne želimo više da slušamo Divca kako izdaje oštra saopštenja u zemlji, a presednika MOK-a kako mu se zahvaljuje što OKS nije uložio protest zbog prijema Kosova u MOK, i predstavnike kosmetskih Albanaca kako zahvaljuju OKS na konstruktivnom držanju", navodi se u saopštenju te stranke.

  • 14.12.2014 15:14
    "Možda bi trebalo da se anđeoski DSS oglasi o paljenju ambasada"

    A možda bi trebalo LDP
  • Sedam

    14.12.2014 15:10
    Ne radi OKS po programskim dokumentima DSS. Na sreću.
    Zapravo, niko ne radi po njihovoj ideološkoj platformi. Takođe na sreću.
  • Steva-NS

    14.12.2014 14:46
    Ako je tačno,da nije bio protiv,postoji nešto,što se zove moralni čin,a to je OSTAVKA!Ona kod moralnog čoveka treba da postoji,bez obzira na sva naša pisanja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija