Mirković: "Tijanin zakon" što pre na dnevni red

Narodni poslanik Saša Mirković izjavio je da će na narednoj sednici Skupštine Srbije tražiti da se "Tijanin zakon" što pre stavi na dnevni red.
Narodni poslanik Saša Mirković izjavio je da će na narednoj sednici Skupštine Srbije tražiti da se "Tijanin zakon" što pre stavi na dnevni red.

"Tijaninin zakonom" bi policiji bilo omogućeno da odmah po prijavi krene u potragu za nestalom osobom. "Svoj stav i svoju podršku za usvajanje 'Tijaninog zakona' daću već na narednom zasedanju. Ono što ću sigurno tražiti od svih u Skupštini jeste da se ovaj zakon što pre stavi na dnevni red, a da se isto tako i što pre usvoji i primeni", rekao je Mirković za portal Best.

On je istakao da su tri strašna zločina pogodila Srbiju za kratko vreme, misleći na ubistva Tijane Jurić, Ivane Podraščić i, pre nekoliko dana, Dragane Ćirić.

"Ne smemo da ostanemo bez još jednog deteta ikada više. Iz tog razloga dajem svoju podršku stavljanju na dnevni red 'Tijaninog zakona'. Potraga za nestalim detetom mora da krene odmah, ne sme se čekati da istekne 48 sati“, rekao je Saša Mirković. Ubistvo Tijane Jurić (15) desilo se 26. jula, a za njeno ubistvo je osumnjičen je Dragan Đurić, mesar iz Surčina. Njen otac, Igor Jurić je krajem avgusta dao predlog izmene Zakona o policiji Gojku Radiću, savetniku predsednika vlade i šefu odborničke grupe SNS u Subotici, čime je stavio u zvaničnu proceduru "Tijanin zakon".

Tim zakonom se predviđa da potraga za nestalim detetom počinje odmah po prijavi roditelja, a ne da se, kao sada, čeka da protekne 48 sati.

U potragu bi se odmah uključile sve raspoložive policijske službe, kao i operativci Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

  • ....

    15.12.2014 10:53
    @Xy
    Izvinjavam se, u brzini sam kucao. Samo se tako stranica zove, nemojte da Vas buni.

    U pitanju je peticija u kojoj su svi koji posete stranu zamoljeni da napisu pitanje: Zasto nije donesen Tijanin zakon ? Podrzi! i ako su u mogucnosti sliku okace na tu stranu.

    Vec postoje hiljade i hiljade poruka. Samo je jedan od nacina da ne pokazujemo indeferentnost i apatiju.

    Oprostite jos jednom.
  • xy

    14.12.2014 19:39
    Kakav je to sumanut predlog da idemo i "posetimo Facebook grupu: Pomozite da se nadje Tijana Juric" kad deteta više nema??? Koja je sada svrha postojanja te stranice, ako neko može da mi objasni? Da potpisujem peticuju za ovaj zakon - naravno da sam ZA, ali šta ću na toj stranici??? Šta će više iko tamo? Ajde ne lupetajte više....
  • ...

    14.12.2014 18:30
    Podrska
    Dok "cekamo" usvajanje zakona mozemo sami da uradimo nekoliko koraka, prvi je da posetimo Facebook grupu: Pomozite da se nadje Tijana Juric

    https://www.facebook.com/pages/Pomozite-da-se-nadje-Tijana-Juric/763891310300873?pnref=story

    Napisite tekst i posaljite sliku na stranicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija