Trinaest porodica u Trsteniku dobilo obnovljene kuće

U Trsteniku se nastavlja sanacija posledica razornih majskih poplava, a u naselju Grabovac, koje je bilo najteže pogođeno, u toku su radovi na obnovi 10 porodičnih kuća, sanaciji osnovne škole, kao i završni radovi na rekonstrukciji poplavama potpuno razorene Ljubostinjske ulice.

U Trsteniku se nastavlja sanacija posledica razornih majskih poplava, a u naselju Grabovac, koje je bilo najteže pogođeno, u toku su radovi na obnovi 10 porodičnih kuća, sanaciji osnovne škole, kao i završni radovi na rekonstrukciji poplavama potpuno razorene Ljubostinjske ulice.

Naselje Grabovac danas je obišao je predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić sa saradnicima koji je izjavio da je Grabovac jedno od najugroženijih mesta u Trsteniku. "Uz pomoć Srpske pravoslavne crkve i Eparhije kruševačke uspeli smo da ispunimo obećanje dato građanima da će Ljubostinjska ulica biti završena do polovine decembra. Samo u ovom naselju trenutno se uz pomoć EU obnavlja 10 kuća, u selu Odžaci još tri", kazao je Aleksić.

Donacijom Vlade Norveške i drugih donatora, radi se i na obnovi osnovne škole "Miodrag Čajetinac Čajka", dodao je on. Ukupna šteta koju je opština Trstenik pretrpela u poplavama iznosi preko 550 miliona dinara. Prema rečima Aleksića, na sanaciji se uradilo dosta, ali će i naredni period biti obeležen rešavanjem problema koji su nastali kao posledica razornih poplava.

Jedna od najvećih je sanacija izvorišta. "Pred nama je rešavanje velikog infrastrukturnog problema i završetak radova na izvorištu za vodosnabdevanje. Sredstvima EU preko organizacije UNOPS, izvođač radova je uveden u posao, a radovi će trajati tokom cele zime, tako da očekujemo da će i ovaj problem biti rešen do proleća", rekao je Aleksić.

Predsednik opštine je naveo da ostaje i razoren put ka selu Planinica u dužini od pet kilometara, za čiju sanaciju se očekujemo pomoć Puteva Srbije, kao i put ka Salašima, čijom obnovom bi bilo završeno saniranje putne infrastrukture.

U saniranju posledica poplava Opštini Trstenik najveću pomoć pružila je EU, ali su se na apel za pomoć odazvale i brojne opštine, organizacije, kompanije, udruženja i pojedinci iz zemlje i inostranstva, navodi se u saopštenju Opštine Trstenik.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija