Pastor: Nacrt zakona o finansiranju još nije stigao u skupštinu

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas da tekst nacrta zakona o finansiranju AP Vojvodine još nije stigao u pokrajinsku skupštinu i da očekuje da stigne do kraja dana ili najkasnije u ponedeljak.
Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas da tekst nacrta zakona o finansiranju AP Vojvodine još nije stigao u pokrajinsku skupštinu i da očekuje da stigne do kraja dana ili najkasnije u ponedeljak.

Precizirajući da, u vezi sa tim zakonom, sada predstoji "usaglašavanje političkih stavova oko potencijalnog predloga zakona", Pastor je dodao da bi o tom pitanju trebalo prvo razgovarati na sastancima sa šefovima poslaničkih grupa u pokrajinskoj skupštini a potom i na skupštinskom kolegijumu.

Pastor smatra da je nerealno očekivati da bi nacrt zakona o finansiranju pokrajine mogao da se nađe na prvoj sledećoj sednici pokrajinskog parlamenta i ističe da bi ta rasprava moglo da bude održana "u najboljem slučaju za dva do tri meseca".

Pokrajinska vlada je, u četvrtak, utvrdila tekst zakona o finansiranju AP Vojvodine koji će zajedno sa predlogom zakona biti dostavljen Skupštini Vojvodine na razmatranje i biti upućen Skupštini Srbije na usvajanje.

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman je, posle sednice Pokrajinske vlade, rekao novinarima da se tim zakonom uređuju i obezbeđuju sredstva za finansiranje nadležnosti AP Vojvodine.n On je napomenuo da bi tim novim zakonom bila formirana Poreska uprava AP Vojvodine, kao deo poreskog sistema Srbije, što je novina u odnosu na dosadašnji sistem u toj oblasti.

  • NS2

    23.02.2015 09:52
    NEMAM KOMENTAR
    Pa zato sto sam vec DVA napisao a ne objavljujete!!!!!!
  • Manjina 57

    21.02.2015 10:08
    Agošton, Kasa, Pastor, najviše su naudili svom narodu, Mađarima, koji to jako dobro znaju, naročito u Novom Sadu, tj. u južnom delu Bačke, gde su Mađari postali dijaspora. A najveći broj intelektualaca Mađara živi u Novom Sadu, pošto su tu dobili posao u struci. To smeta "severu", pa uništavaju sve mađarsko u Novom Sadu, i polako ali sigurno sve sele u Suboticu i Sentu, pa će Mađari u Novom Sadu za kratko vreme ostati bez svog pozorišta, KUD-a,odseka glume na Akademiji umetnosti i dr. Gospodin Ferenc Čubela, jedini pravi predstavnik Mađara, sada se okreće u svom grobu.
  • janko

    21.02.2015 08:29
    Ti bi volio da nikada i ne stigne. Što da kvariš ovu fantastičnu idilu izmedju Vas polit mafij. i priglupog naroda koji trpi ništa ne pita niti traži. Porodićno preduzeće Pastora madjari će prvi pročitati i eliminisati. Potcenjujete svoj madjarski narod.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina