Sedam vojvođanskih gradova na filmu

O sedam vojvođanskih gradova snimljeni su dokumentarni filmovi koji će služiti turističkim organizacijama za predstavljanje znamenitosti tih mesta.

U Vladi Vojvodine prikazan je video zapis "Sedam gradova u Vojvodini" koji objedinjuje inserte sedam jednočasovnih filmova o turističkim i kulturološkim potencijalima vojvođanskih gradova.

Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Pančevo, Subotica, Sombor, Vršac i Novi Sad sedam su gradova koji se nalaze u ovom filmu.   

Činjenica da sve više turista posećuje Vojvodinu, u čemu prednjače gradovi poput Novog Sada i Subotice, podsticaj je da se ožive i drugi gradovi Pokrajine, istakao je pokrajinski sekretar za privredu Miroslav Vasin.

- U toku 2014. godine doneta je odluka o finansiranju projekta da se o sedam vojvođanskih gradova snimi promotivan dokumentarni film koji bi služio turističkim organizacijama za predstavljanje znamenitosti i svih karakterističnih lokaliteta i pojava po kojima je pojedini grad, manje ili više, prepoznatljiv. Nadamo se da će u narednom periodu ovi filmovi naći svoju primenu u okviru rada turističkih organizacija širom Vojvodine, kako bi se poboljšala vidljivost ovih gradova i njihovog bogatstva, kulture, istorije i tradicije - izjavio je Vasin.

Autor filmova je produkcija "Pakis", a pokrovitelj je Pokrajinski sekretarijat za privredu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina