Odobreno novih 153 kredita za nabavku priključne mehanizacije

Direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede Jožef Sabo potpisao je danas ugovore sa korisnicima kredita ovog Fonda za nabavku nove priključne mehanizacije u ovoj godini.

Direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede Jožef Sabo potpisao je danas ugovore sa korisnicima kredita ovog Fonda za nabavku nove priključne mehanizacije u ovoj godini.

Fond je za manje od tri godine realizovao više od 880 kredita za nabavku pogonske i priključne mehanizacije. Podeljeno je 370 traktora i 520 priključnih mašina.  Najavljene su i tri kreditne linije u jesenjem ciklusu. To će biti ponovljen konkurs za dodelu kredita za nabavku nove mehanizacije, za podizanje višegodišnjih zasada u voćarstvu i linija koja se odnosi na pčelarstvo.

Sabo se zahvalio svim korisnicima koji uredno vraćaju kredit.

- Da nije tog uspešnog vraćanja kredita, danas se ne bi mogli potpisati ovi ugovori, pošto je povraćaj sredstava preko 95 odsto što govori da se radi o ozbiljnim parama u revolvingu, kao i o ozbiljnosti korisnika kredita Fonda - rekao je direktor Fonda.

Zamenik direktora Fonda Stojan Marinković rekao je da za nabavku nove priključne mehanizacije odobreno 153 kredita, iako je potražnja bila mnogo veća.

- Krediti Fonda su popularni, jer su povoljni, sa kamatnom stopom od jedan do dva odsto koje nema nigde - rekao je Marinković i informisao da je Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede koji radi već 15 godina, do sada plasirao preko 3.300 kredita u vrednosti od 2,46 milijardi dinara, što je oko 24 miliona evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina