Radnici "Ečke" dve nedelje štrajkuju zbog neisplaćenih zarada

Radnici Ribarskog gazdinstva "Ečka" 1. septembra započeli su štrajk zbog neisplaćenih zarada.

Radnici Ribarskog gazdinstva "Ečka" 1. septembra započeli su štrajk zbog neisplaćenih zarada.

Od oko 150 zaposlenih na ovom ribnjaku, dnevno štrajkuje bar njih stotinak. Predstavnici Štrajkačkog odbora rekli su da pregovaraju sa menadžmentom i da u skorije vreme očekuju rešenje problema.

Član Samostalnog sindikata "Ečke" i član Štrajkačkog odbora Radomir Epifanić rekao je za RTV da je prošle nedelje došlo do potpune obustave isplata.

- Nije izvršena isplata ličnih dohodaka za maj, putnih troškova za mart i obustave za januar. Od kada smo u štrajku poslodavac je počeo da isplaćuje lične dohodke, koje je dobilo oko 80 ljudi, a pre nedelju dana došlo je do potpune obustave isplata - kaže Epifanić.

Direktor "Ečke" Miroslav Dejković kaže da je preduzeće imalo problema u realizaciji planiranih poslova, pa su izostali i efekti iz kojih je planirano da se radnici isplate. On kaže da je više od polovine radnika isplaćeno.

- Očekujemo da ćemo u sledećih nekoliko dana završiti tu priču i stvoriti uslove za prekid štrjaka i vraćanje radnika u proizvodnju, imajući u vidu da se radi o vrlo složenoj i komplikovanoj proizvodnji, koja zahteva punu odgovornost i menadžmenta i radnika - rekao je direktor Ribarskog gazdinstva "Ečka".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina