Titel: Održano takmičenje u pravljenju tradicionalnih jela

Pokrajinsko takmičenje u pravljenju tradicionalnih vojvođanskih jela "Testenijada i valjušci" održano je u subotu, 26. septembra, u Titelu.
Pokrajinsko takmičenje u pravljenju tradicionalnih vojvođanskih jela "Testenijada i valjušci" održano je u subotu, 26. septembra, u Titelu.

 

Takmičenje je održano u prostorijama udruženja "Prijatelji Titela", a umešnost u pravljenju tradicionalnih jela pokazala su udruženja iz nekoliko gradova Srbije. Pored učesnika, takmičenju su prisustvovali i sekretarka Skupštine opštine Titel, Olgica Grilec-Tot, direktor Narodne biblioteke "Stojan Trumić", kao i sekretarka Crvenog krsta Titel, Marija Olah Kalmar.

Prvo mesto osvojila je ekipa iz Sremske Mitrovice, drugo mesto je pripalo ekipi iz Kule, dok je treće mesto zauzela ekipa iz Novog Sada. Diplome pobednicima i zahvalnice svim učesnicima uručila je predsednica Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Vojvodine, Ružica Garunović.

Paralelno sa ovim takmičenjem održana je i prezentacija para-sporta u gađanju lukom i strelom, nakon čega je druženje nastavljeno uz muziku.

Istog dana svečano su otvorene prostorije kluba za sportske i rekreativne aktivnosti sa svakodnevnim boravkom korisnika, na osnovu donacije švajcarske agencije za razvoj i saradnju, radi pružanja socijalnih usluga i podršku osobama sa invaliditetom i deci sa smetnjama u razvoju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina