Nepoznat iznos javnih prihoda u Pokrajini

U Vojvodini i dalje nije u celini evidentirana naplata najvećih budžetskih prihoda - poreza na dodatu vrednost, akciza i carine, koja je ostvarena od poreskih obveznika u pokrajini.
U Vojvodini i dalje nije u celini evidentirana naplata najvećih budžetskih prihoda - poreza na dodatu vrednost, akciza i carine, koja je ostvarena od poreskih obveznika u pokrajini.

To znači da Pokrajinska vlada i građani Vojvodine neće raspolagati sa podacima koliko su građani i privreda Pokrajine izdvojili za finansiranje rashoda na nivou Republike, niti koliko je učešće Pokrajine u ukupnoj naplati u Republici, saopšteno je na jučerašnjoj sednici Pokrajinske vlade.

Zbog toga Pokrajinska vlada predlaže i očekuje od Vlade Republike Srbije da nadležnom resornom ministarstvu naloži da obezbedi evidenciju o ostvarenju svih javnih prihoda na nivou opštine, grada, odnosno na nivou Vojvodine.

Od ukupno evidentirane naplate budžetskih sredstava na teritoriji AP Vojvodine u prvom polugodištu 2015. godine, budzetu Republike Srbije pripalo je 69 milijardi dinara, što je za 4,7 milijardi dinara, odnosno šest odsto više nego u istom periodu 2014. godine. U budžet AP Vojvodine usmereno je 26,8 milijardi dinara.

U odnosu na prvo polugodište 2014. godine, prihodi budžeta AP Vojvodine smanjeni su za 2,6 milijardi dinara, odnosno za 10 odsto. Takođe, u prvom polugodištu 2015. godine, od smanjenja plata u javnom sektoru, u Vojvodini je ostvareno 1,8 milijardi dinara i ova sredstva su, u skladu sa zakonom, usmerena u republički budžet.

Usled pada profitabilnosti 11 najvećih kompanija u Vojvodini, a pre svega NIS-a, fiskalno najveći realni pad je bio kod prihoda od poreza na dobit pravnih lica. Zabeleženo je smanjenje za 4,1 milijardu dinara, odnosno za 33 odsto.

  • VV Grebator

    22.10.2015 11:06
    Bolje da ne znamo. Razocarali bi smo se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina