Irig: Održan završni susret grupe "Naša priča"

U Irigu je održan završni susret grupe podrške pod nazivom "Naša priča" namanjen roditeljima dece sa smetnjama u razvoju u okviru projekta "Čarolijom do osmeha".
U Irigu je održan završni susret grupe podrške pod nazivom "Naša priča" namanjen roditeljima dece sa smetnjama u razvoju u okviru projekta "Čarolijom do osmeha".

Projekat finansira Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, a realizuje Centar za rad sa decom, mladima i porodicom "Vrdničak" u saradnji sa Centrom "Harmonija" i DU "Dečija radost" Irig.

Ukupno je realizovano šest susreta grupa podrške, koji su imali za cilj da se pruži podrška roditeljima dece sa smetnjama u razvoju ili hroničnom bolešću i jačanje kapaciteta ovih roditelja za prihvatanje deteta, usmeravanje fokusa roditelja na detetov razvoj kao i razvojne mogućnosti.

Grupe podrške je vodila psihološkinja Jelena Branković, ispred Centra "Harmonija", a grupi je u proseku prisustvovalo do deset roditelja. Dobiti su obostrane, kako za roditelje, tako i za zajednicu, jer su udružujući snage javnog sektora i OCD, obezbedili početnu podršku roditeljima dece sa smetnjama u razvoju, doprineli njihovom osnaživanju, dobivši u roditeljima značajan resurs i pokretačku snagu koja će kao relevantan partner zajednički odlučivati o načinima unapređenja obrazovanja i podrške deci sa smetnjma u razvoju u iriškoj opštini.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina