U Pokrajini ponovo povećan broj zaposlenih na direktnom budžetu

Pokrajinska vlada u novom sastavu ponovo je povećala maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme u organima koji su direktni budžetski korisnici.

Ovo je drugo povećanje broja radnih mesta na određenim pozicijama u roku od mesec dana.

Nova uredba, koju je Pokrajinska vlada donela na sednici u sredu, 3. avgusta, predviđa maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme u organima koji se finansiraju direktno iz budžeta na 1.084, što je za dva radna mesta više u odnosu na prethodnu uredbu, koju je vlada donela 6. jula.

S obzirom na to da Pokrajinska vlada mora da održava maksimalan broj zaposlenih na 4.596, povećanje broja radnih mesta na jednoj poziciji radi se smanjenjem broja radnih mesta na drugim pozicijama. Tako je pomenuto povećanje urađeno tako što je smanjen broj zaposlenih u organima koji su indirektni budžetski korisnici za četiri radna mesta, tj. sa 1.062 na 1.058. Time se stvorio prostor za povećanje broja radnih mesta u Sekretarijatu za privredu i turizam sa 41 na 43, ali i u organima koji su ostali korisnici javnih sredstava sa 528 na 530 radnih mesta. U tom slučaju je povećan maksimalan broj zaposlenih na neodređeno u Razvojnom fondu APV.

Podsetimo, pre mesec dana je takođe povećan maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme u organima koji su direktni budžetski korisnici na isti način kao i sada. Ova uredba menjana je nekoliko puta i za vreme bivše vlasti, kada je ustanovljeno da ima oko 240 viška zaposlenih. Pošto je regulisan broj zaposlenih na maksimalnih 4.596, radna mesta su se samo raspoređivala između direktnih budžetskih, indirektnih, u javnim preduzećima i ostalih korisnika javnih sredstava, bez povećanja broja zaposlenih.

Nakon demokrata, naprednjaci su pre oko mesec dana povećali broj zaposlenih na direktnim budžetskim mestima za pet radnih mesta - sa 1.077 na 1.082. Više o ovom, kao i o ranijim "pretumbavanjima" čitajte u našem tekstu OVDE.

  • DonJuan

    04.08.2016 18:07
    @Orwell Vegan
    Ne bih bas rekao da je Pajta kriv za to... Kriv je narod koji slepo veruje u bajke i demagogiju najveceg prevaranta u istoriji Srbije... Narod koji pristaje na ucene i glasa kako mu kazu, ne bi li sacuvao bedno radno mesto u administraciji... Narod koji prodaje svoj glas za 1000 dinara i dzak krompira... Narod koga je mrzelo da izadje na izbore jer su mu "svi isti". Taj isti narod zasluzuje ovakvu vlast, zao mi samo nas normalnih.
  • Računovođa

    04.08.2016 14:54
    Cilj tih ograničenja nije bio smanjivanje broja zaposlenih u prosveti, kulturi i zdravstvu, već upravo u javnoj upravi na svim nivoima. Ini su uradili suprptno, smanjili svuda osim u administraciji i sada je jš uvećavaju!
    Gde je sada ta evropska unija i banke koje traže smanjivanje broja zaposlenih? To je obična žvaka za neuke!
  • ZoranNS

    04.08.2016 13:12
    Bez brige
    Bez brige, doziđivaćemo mi banivimu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina