Pokrajinski sekretari biraju prioritete za rebalans budžeta APV

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović zadužio je sekretare da analiziraju koje ustanove u nadležnosti Pokrajine su hitne u pogledu investicija, a u susretu rebalansu budžeta APV.

Pokrajinska vlada konstatovala je da postoji veliki broj ustanova koji već godinama čeka na realizaciju svojih projekata, koje do sada nisu mogle da ostvare.

Mirović je rekao da pored postojećeg plana za narednu godinu, hitno treba pristupiti izradi trogodišnjeg plana koji će obuhvatiti najvažnije investicione planove i prioritete kada je reč o zdravstvenim ustanovama, socijalnoj zaštititi, kao i predškolskim i ustanovama osnovnih, srednjih škola i fakulteta u Vojvodini.

Pokrajinska vlada danas je odobrila sredstva iz tekuće budžetske rezerve za sanaciju obrazovnih ustanova u pokrajini. Oko šest miliona dinara odobreno je za troškove sanacije OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Srpskom Krsturu u opštini Nove Kneževac. Odobreno je 5,3 miliona dinara za zamenu krova na objektu Predškolske ustanove "Srećno dete" u Novom Kneževcu.

Pokrajinska vlada donela je odluku o obrazovanju Saveta za integraciju Roma. Novi sastav Saveta koji broji devet članova imaće za cilj da obezbedi što efikasnije i kvalitetnije sprovođenje mera u oblasti unapređenja integracije Roma u Pokrajini.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.