Izlio se amonijak u pančevačkoj "Azotari", poginuo radnik

U pančevačkoj "Azotari" došlo je do izlivanja amonijaka u pogonu "Karbamid", a tom prilikom preminuo je jedan radnik.
U pančevačkoj "Azotari" došlo je do izlivanja amonijaka u pogonu "Karbamid", a tom prilikom preminuo je jedan radnik.
 
Incident se dogodio u pogonu Karbamid oko 12 časova, kada je došlo do proboja na instalacijama i curenja amonijaka.
 
Brzom intervencijom radnika i vatrogasaca zaustavljeno je curenje opasne materije, a nadležne službe tvrde da je incident bio lokalnog karaktera i da nema opasnosti po zdravlje građana i životnu sredinu.
 
"Došlo je do proboja dihtunga u pogonu Karbamid. Radnik koji je bio u neposrednoj blizini udahnuo je taj amonijak i preminuo. Brzo su reagovale naše vatrogasno spasilačke ekipe pa je oblak amonijaka koji se stvorio razblaživan vodom na prostoru 'Azotare'", izjavila je Gordana Vasojević, šef Službe zaštite životne sredine u HIP "Azotari".
 
Kako piše "Blic", prema potvrdama iz gradskih zdravstvenih ustanova, nesrećni radnik je fabričkim sanitetom prebačen do grada gde je pokušavana reanimacija.
 
Podovom ove nesreće u HIP "Azotari" vanredni nadzor obavlja pokrajinski inspektor za zaštitu životne sredine Šimon Bančov.
 
Nešto pre 13 sati u centru grada osetilo se značajno prisustvo amonijaka u vazduhu. Kako javlja RTS, pogon je odmah zaustavljen i nema opasnosti po životnu sredinu.
  • istina

    05.01.2017 13:08
    kako to tek tako iscuri
    I pre je negde pisalo u nekom clanku da je isto iscureo amonijak ili nesto drugo u Pancevu bas...ali nikad nema detalja i odgovornosti, jer je ovde mnogo veca odgovornost zbog opasne hemikalije...i sta sad umrla jedna osoba koga briga jel tako narodi krvavog poluostrva? a pogotovo nekih delova posebno zmijskih...

    Poznato je da tamo ljudi svasta zmijski vole da sakrivaju i manipulisu i ljudima i zakonom, kao na primer ona sefica apoteke, ali to rade i nizi gradjani, nizi sa manje para i na losijem radnom mestu ali vole da zloupotrebljavaju polozaj da prevare ili se makar osvete za nesto na podmukao zmijski nacin....
  • Održavanje

    05.01.2017 03:38
    Lako se sad praviti pametan kad je čovek stradao, ali da li postoji preventivno održavanje u tom preduzeću ili je sve prepušteno slučaju.Da li dihtung ima rok ili se čeka da probije pa da se onda menja (panika održavanje).Koliki je bio pritisak u sistemu i ko ga je kontrolisao.Naravno kriv je taj što je prvi rukovodilac, ali ni sledeći neće biti bolji, tj neće ništa uraditi jer to su sve papci po znanju, a beli medvedi po partijskoj liniji.
  • Josip Broz Tito

    04.01.2017 20:07
    Za vreme starog dobrog Jozeka zbog ovoga bi vec njih tridesetak cekalo u redu za transport na jedno poznato ostrvo . Na zalost Tita vise nema i zato kancelarijske bandite boli uvo. Koliko puta zazelim da Broz vaskrsne i posalje ove neljude tamo gde im je i mesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.