Poljoprivrednicima dodeljena sredstva za nabavku protivgradne zaštite i plastenika

Bespovratna sredstva za nabavku protivgradnih mreža i plastenika 114 miliona dinara dodeljena su vojvođanskim poljoprivrednicima.
Za nabavku protivgradnih mreža potpisano je 16 ugovora između Pokrajinskog sekreterijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i poljoprivrednika, pa će protivragnim mrežama u Vojvodini biti pokrivenom nova 54 hektara. Za nabavku plastenika potpisano čak 79 ugovora, pa će dodatnih 80.000 kvadratnih metara biti zaštićeno. 
 
Deo ugovora zaključen je sa poljoprivrednicima mlađim od 40 godina, ženama koje su nosioci poljoprivrednih gazdinstava, kao i poljoprivrednicima koji rade u otežanim uslovima. 
 
U dodeli sredstava za protivgradnu zaštitu Pokrajine je učestvovala sa 43 miliona dinara, a u nabavci plastenika sa 28 miliona.
 
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević najavio je raspisivanje novih konkursa nakon rebalansa budžeta. Subvencionisaće se nabavke stubova u vinogradarstvu, ograda, mreža za zasenu, i po prvi put i antifrost sisteme. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina