Novac za tradicionalne manifestacije u Vojvodini

Tradicionalne manifestacije dobile su finansijsku podršku Pokrajinske vlade putem javnih konkursa, a predstavnici udruženja koja organizuju manifestacije potpisali su 174 ugovora o finansiranju.
Pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Mladen Petković naglasio je da je Pokrajinski sekretarijat za organizovanje tradicionalnih manifestacija koje promovišu poljoprivredu i razvoj sela ove godine izdvojio 30 milona dinara, što je tri puta više u odnosu na prošlu godinu.
 
"Održavanje tradiconalnih seoskih manifestacija doprinosi jačanju lokalnih zajednica, očuvanju kulturne baštine, seoskih običaja i tradicije, koje su usko povezane sa poljoprivrednom proizvodnjom, seoskim okruženjem i načinom života", naglasio je Petković i dodao da je važno, pre svega, očuvati i zaštititi kulturnu baštinu i tradicionalne vrednosti, ali i naglasiti značaj poljoprivrede, kroz održavanje tradicionalnih manifestacija.
 
On je podsetio i da se manifestacije tipa sajmova i izložbi, koje su vezane za poljoprivredu, preradu, ishranu i ruralni razvoj, sufinansiraju sa ciljem promocije poljoprivrednih proizvoda, proširenja tržišta domaćih proizvoda, te da se doprinosi povezivanju stručnjaka iz ove oblasti radi boljeg pozicioniranja na tržištu.
 
Konkurs je namenjen obrazovnim i naučnoistraživačkim ustanovama, lokalnim samoupravama i udruženjima građana u čijem su delokrugu poljoprivredne aktivnosti, a vrednost potpisanih ugovora iznosi oko 16 miliona dinara.
  • Dawkins

    03.08.2017 11:09
    a gde je transparentnost???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina