Odbačena krivična prijava Inicijative mladih za incident na tribini SNS

Tužilaštvo u Staroj Pazovi odbacilo je krivičnu prijavu koju su podneli članovi Inicijative mladih za ljudska prava.
Oni su tvrdili da su početkom godine pretučeni u Beški na tribini Srpske napredne stranke na kojoj je govorio haški osuđenik Veselin Šljivančanin.
 
"Tužilaštvo u Staroj Pazovi donelo je rešenje o odbacivanju krivične prijave nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja od građana i drugih dokaza", naveli su iz Tužilaštva, prenosi Insajder.
 
Tužilaštvo dodaje da je krivična prijava troje članova Inicijative mladih odbačena jer "ne postoje osnovi sumnje da su učinjena krivična dela koja su navedena u prijavi, kao ni neko drugo krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti".
 
Na tribini SNS-a u Beški, 17. januara, aktivisti Inicijative su, pre početka govora Veselina Šljivančanina, osuđenog pred Haškim tribunalom za ratne zločine, razvili transparent na kojem je pisalo "Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama".
 
Tada je došlo do koškanja, a okupljeni na tribini pocepali su plakate Inicijative i izbacili njihove aktiviste. Anita Mitić iz Inicijative rekla je da je povređeno svih devet aktivista koji su došli u Bešku i da je dvoje njih završilo u Hitnoj pomoći.
  • Posmatrač

    07.08.2017 13:00
    Cilj svake ovakve NVO je da isprovocira incident, čime pokazuje razlog sopstvenog postojanja i opravdava sredstva koja povlače iz različitih fondova.

    U vezi sa tim, pitanje: koji strani fond će da finansira NVO koja radi u korist zemlje u kojoj se nalazi? A i zašto bi?
  • Taraba

    06.08.2017 15:21
    Kako nece da odbace kad vidimo koga sns predlozio i izabrao za zastitnika gradjana. Nikog drugog nego presednika suda tj njigovog coveka... Ko zna koliko imaju tih poslusnika po ostalim sudovima.
  • Nikad podanik

    05.08.2017 14:41
    Pravna država Srbija šta je to
    Pa ako nije bilo krivičnog dela bilo je sigurno prekršaja koji se goni po služb.dužnosti ili je tužilaštvo i to zaboravilo.Tužilaštvo nije vezano kvalifikacijom prijave tako da je moralo da proceni da li postoji eventualno neki prekršaj koji se goni po službenoj dužnosti.Naravno da to nije uradilo jer nije samostalno u radu .Sramota za tužilaštvo u Staroj Pazovi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina