Zbog plesni povučene 4,3 tone čokolade "Banat"

Poljoprivredna inspekcija povukla je sa tržišta 4,3 tone mlečne čokolade "Banat" zbog plesni.
Zbog plesni povučene 4,3 tone čokolade "Banat"
Foto: 021.rs
Kako piše "Politika", redovnom kontrolom u magacinu proizvođača iz Vršca, koji posluje u okviru grupacije "Svislajon Takovo", inspektori su to otkrili i naložili toj kompaniji povlačenje kompletne serije mlečne čokoladice sa visokim sadržajem mleka u pakovanjima od 90 grama.
 
"Svislajon" je preko svog sajta pozvao kupce koji su kupili ovaj proizvod iz serije L 21. 10. 2018. da ga zamene u njihovim radnjama. Po rečima načelnika poljoprivredne inspekcije Nenada Vujovića, povučena je sva čokolada.
 
"Deo ove serije, po našim saznanjima, izvezen je i u Makedoniju. Reč je o nehigijenskoj neispravnosti proizvoda. Verovatno je posledica dužeg stajanja u magacinu", naveo je Vujović za "Politiku".
 
"Svislajon" je u vlasništvu Rodoljuba Draškovića, koji je fabriku "Banat" kupio sredinom prošle godine. Ova fabrika mesečno proizvodi oko 2.000 tona čokolade, a toliko i proda i to oko 40 odsto na domaćem, a ostalo na izvoznim tržištima.
 
Na pitanje kako komentariše ovu situaciju, Drašković je odgovorio da ne zna šta se dešava, jer već tri meseca nije u Srbiji.
 
Podsetimo i da se "Svislajon" već našao u centru pažnje krajem prošle godine zbog afere sa dečjim kašicama "Juvitana". Ministarstvo zdravlja tada je naložilo da se iz prodaje povuče 18 vrsta ovih kašica zbog povećanog prisustva pesticida. Više o tome OVDE.
  • Ćićolina

    28.10.2017 08:22
    @Veganka
    Nije Dick tako prost, nije mislio na g**na!!
  • Ex

    28.10.2017 07:51
    @ Veganka
    Ne g...a, već mušku polnu izlučevinu (tu su belančevine)..
  • Dika Đonsonović

    27.10.2017 23:36
    @Nervirach
    Ma, tebi su usta puna belančevina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina