Četrnaest godina zastave Vojvodine

Pre četrnaest godina, na današnji dan, 27. februara 2004, Skupština Vojvodine usvojila je Odluku o zastavi AP Vojvodine.
U Ligi socijaldemokrata Vojvodine navode da "koliko god pokušavali u ovih četrnaest godina da je ospore oni kojima takva Vojvodina smeta, ta zastava je dobro i široko prihvaćena". 
 
"Uprkos protivljenju LSV, nova skupštinska većina je septembra 2016. godine nametnula rešenje koje nikada nije postojalo i usvojila i takozvane tradicionalne simbole, među kojima je i tradicionalna zastava. Istovremeno, doneta je odluka o paralelnom korišćenju i upotrebi postojeće i tradicionalne zastave i grba Vojvodine. Obe zastave ističu se istovremeno, sa zastavom Republike Srbije, a uvedena je i sankcija za neprimenjivanje odluke o korišćenju i isticanju simbola APV", stoji u saopštenju LSV.
 
Dodaje se da je, međutim, "činjenica da u više vojvođanskih lokalnih samouprava zastave ili nisu istaknute ili je istaknuta samo jedna, a da su mere koje pokrajinski sekretarijat za upravu i propise preduzima da kontroliše primenu skupštinske odluke nedovoljne, mlake, kozmetičke i ukazuju na puko poštovanje forme".
 
"Zahtevamo da pokrajinska vlast preuzme odgovornost za jednu od retkih ustavnih nadležnosti koje ima Vojvodina, da hitno sprovede sveobuhvatnu kontrolu i sankcioniše lokalne samouprave koje krše skupštinsku odluku. Očekujemo da, bez obzira koja od zastave nedostaje, one hitno budu istaknute u svim mestima gde nedostaju. Odnos prema vojvođanskoj zastavi je odnos prema vojvođanskim institucijama i nedopustivo je da on bude prepušten na milost i nemilost političkim strankama ili lokalnim moćnicima", saopštava LSV.
  • purgerNS

    02.03.2018 23:59
    Vojvodina republika....
    jedva čekam....pa kuću na Klisi izdam nemačkoj ambasadi za...10,000 ojra...cirka..
    Medjunarodni aerodnom "Stevan Pištika-bećar" na Čeneju - samo na par kilometara.
    Izvozimo gomboce i šnenokle....svet da nas vidi...a elektrika od vetrenjača...zajebalo holandiju.
    Naš paor u John Deer traktoru pred birtijom parkira...
    A najveći boom na svetskom tržištu čvarci...masni..made in vojvodina
    A imam i vikendicu u Čereviću...nebi bilo loše da i Srem bude republika..ambasada Italije u vikendici...
    Ja već vidim Vojvodinu u savetu bezbednosti...odlučujući faktor
    A naš Neša...predsednik ...najveći i najširi
  • Drzava Vojvodina

    02.03.2018 16:40
    Vojvodjanska zastava je plavo-zuto-zelena. Nebo-zito-ravnica. Sve drugo je zamazivanje...
  • Sremac

    02.03.2018 07:21
    @Vojvosadjan - slažem se i nemam ništa protiv da obučem srpsku uniformu moga dede i da poput njega danas ustanem protiv vas povampirenih neofašista u nacističkim uniformama.

    Naravno. A onda ćeš podržati rehabilitaciju Nedića, Draže, Ljotića, Kalabića ..... negirati ratne zločine i genocid .... patriJoCki.

    Važno je da druge nazivaš fašistima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina