Ministarstvu stigao predlog o promeni imena Zrenjanin u Petrovgrad

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dobilo je zvanični dopis Grada Zrenjanina u kom ta lokalna samouprava traži procedure za izmenu naziva mesta u Petrovgrad.
U Ministarstvu nisu odgovorili na pitanje N1 kakav je njihov stav o tom pitanju, već samo da će u narednim danima Gradu odgovoriti na dopis i uputiti ih u zakonske procedure promene naziva.
 
Prema Zakonu o teritorijalnoj organizaciji, inicijativu za promenu naziva naseljenog mesta može da predloži skupština, građani (bez određenja potrebnog broja), mesna zajednica ili drugi lokalni organi. Međutim, da bi se naziv promenio, potrebno je izmeniti taj zakon u Skupštini Srbije.
 
Zvaničan dopis Grada Zrenjanina u Ministarstvo je stigao 5. marta, iako je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić još 27. februara izjavio kako je inicijativa već prosleđena.
 
"Očekujemo odgovor, očekujemo da vidimo koje su to procedure, ne žurimo s tim - možda jeste ova 2018. godina baš ta godina kada se i navršava 100 godina od oslobođenja našeg grada i sjedinjenja sa maticom Srbijom, ta godina kada treba da vratimo to ime našem gradu", rekao je Janjić nedavno za N1.
  • Doca

    12.03.2018 22:40
    ...
    Bečkerek je najsimpa ime. Petrovgrad je takodje ok. Čak i Klintongrad (kako su ga u šali zvali '99. jer nije uopšte bombardovan) je bolje od Zrenjanin. Ko je uopšte bio taj lik Žarko Zrenjanin? Nebitni partizan koji čak i nije iz tog grada. Argument - ko će sad menjati podatke u lk, vozačkoj itd govori o srpskoj lenjosti i ni o čemu više. A tek subnorovski vapaji o antifašizmu, nob-u, nop-u, kpj-u i sličnim glupostima deluju smešno. Drugovi komunisti, vaše vreme je prošlo. Vi ste sad samo tamna istorijska mrlja, u kojoj su završili svi vaši titogradi, zrenjanini, kardeljeva i ostala svetozareva.
  • Jeftic

    12.03.2018 01:26
    Prilaz
    A da umesto imena promenimo pristup gradu? Da se uradi auto-put do Novog Sada i do Beograda? Da mogu ljudi da zive u gradu ali da lako i brzo mogu da putuju na posao u druge gradove, da biznis moze brze da pridje i da grad ozivi.
  • Lala86

    10.03.2018 20:19
    Idi begaj
    Pa da li ce ime grada promeniti sve probleme u gradu jer je Komunisticko po "nekima" Nece sigurno!!!Problemi su mnogo veci od jednog imena...Pijaca Voda (otrov),Fabrike(bese industriski centar),Sport,Autobanat .....sve ste unistili i sad vam samo jos ime smeta jer to je strasan problem!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina