Uhapšeni zbog krijumčarenja ljudi

Pripadnici policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa mađarskom policijom, uhapsili su sedam osoba osumnjičenih za krijumčarenje ljudi.
Uhapšeni zbog krijumčarenja ljudi
Foto: 021.rs
Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Policijskom upravom u Subotici, uhapšeni su K.F. (1973), koji se sumnjiči da je organizator grupe, S. S. (1980), Ž. P (1961), Đ. P. (1978), R. A. (1950), N. B. (1997) i K. M. (1990).
 
Osumnjičeni se terete da su od sredine aprila do sredine maja ove godine omogućili prebacivanje većeg broja osoba albanske nacionalnosti sa područja Kosova i Metohije u Mađarsku i nedozvoljeni tranzit do teritorije Austrije.
 
Osumnjičeni su zainteresovanim licima za odlazak u zemlje Evropske unije organizovali prihvat na teritoriji Subotice, nakon čega su im omogućavali da ilegalno prelaze državnu granicu Srbije i Mađarske, pešice, izbegavajući graničnu kontrolu.
 
Postoje osnovi sumnje da su im, nakon toga, u međuzoni, predavali putne isprave državljana Srbije sa kojima imaju sličnosti, uz pomoć kojih su oni potom ulazili na teritoriju Mađarske. Sumnja se da su im potom organizovali dalji tranzit preko Mađarske do konačne destinacije u Austriji.
 
Članovi organizovane kriminalne grupe, su kako se sumnja, za prebacivanje uzimali 3.000 evra po osobi.
 
Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenih pronašla tri pištolja, 263 komada municije različitog kalibra, oko 8.000 evra i više mobilnih telefona. Takođe, od osumnjičenih privremeno su oduzeta četiri automobila. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.
  • 'izbeglice'

    04.09.2018 13:40
    (ogromni novci)
    ljudi koji su u stanju da PLATE 3000€ da se docepaju Evrope ne bi bas mogle da se nazovu "izbeglice"....
    obaska to, da kada jednom stignu 'u Evropu' - nece se libiti ni kriminala da takve sume vrate (opravdaju) iz zemalja iz kojih su dosli...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina