U Šapcu od sutra rade pijace

Prethodnih pet dana pijace u Šapcu bile su zatvorene po odluci Kriznog štaba, ali kako je najavljeno, od sutra, 3. aprila, sve tržnice će ponovo biti otvorene.

U četvrtak je otvorena kvantaška pijaca, a od petka, kad je i inače pijačni dan, biće otvorene zelene pijace kod Mačvinog stadiona, na Kamičku kao i gradska Tržnica.

Predviđene su rigorozne mere predostrožnosti i dezinfekcije. Odluka Štaba za vanredne situacije je doneta da bi se pomoglo sugrađanima koji se bave pojoprivredom da neometano nastave proizvodnju i održe svoja gazdinstva.

Načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije Nebojša Zelenović i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac sastali su se sa predstavnicima VUM-a i Transcoma, šabačkih trgovinskih preduzeća sa  velikim brojem prodavnica, koji su obećali da će se truditi da otkupe što više poljoprivrednih proizvoda od poljoprivrednika.

Na pijacama će biti odvojeni ulazi i izlazi, dezinfikovaće se dva puta dnevno, svi kupci i prodavci imaće obavezu da nose zaštitne maske i rukavice, a pri ulasku će se dezinfikovati i vozila, dok će ljudi dezinfikovati obuću i ruke.

U jedinu zatvorenu pijacu, Kvantaš, moći će da uđe najviše pet kupaca odjednom.

  • Zeljko

    03.04.2020 20:25
    U Šapcu su pre Zelenovića svi samo menjali trg... Ovaj čovek je sam protiv svih uspeo da pokrene grad i dosta industrije! Čak i pored svih sabotaža Šabac ide napred!
  • Ivan

    03.04.2020 09:08
    Bravo
    Bravo za zelenovica pravi gradonacelnik buduci premijer srbije
  • Mislilac

    03.04.2020 09:06
    mišljenje
    Jedino pijace u Sremskim Karlovcima, Novom Sadu... ne rade. U Beogradu su radile tri, sad će raditi u Šapcu. Da nisu Beograd i Šabac u drugoj državi???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija