Zrenjanin: Nezadovoljni zbog odugovlačenja sa Jugoremedijom

Grupa bivših radnika i malih akcionara, a sadašnjih poverilaca zrenjaninske farmaceutske kompanije "Jugoremedija" okupila se juče ispred fabričke kapije kako bi izrazila nezadovoljstvo zbog odugovlačenja u sprovođenju stečajnog postupka.
Grupa bivših radnika i malih akcionara, a sadašnjih poverilaca zrenjaninske farmaceutske kompanije "Jugoremedija" okupila se juče ispred fabričke kapije kako bi izrazila nezadovoljstvo zbog odugovlačenja u sprovođenju stečajnog postupka.

Oni očekuju i da se zakupac pogona "Jugoremedije" i podnosilac plana reorganizacije, novosadska firma "Union medik", izjasni o svojim daljim namerama, nakon što je objavljena nova procena vrednosti fabrike. Rezultati te detaljne analize, koju je po nalogu Privrednog suda u Zrenjaninu, uradio Gradski zavod za veštačenje u Beogradu, govore da imovina "Jugoremedije" vredi 68 miliona evra, odnosno 12 miliona više u odnosu na procenu urađenu 2010. godine.

- Preduzeće 'Union medik', koje je od 28. avgusta prošle godine zakupac 'Jugoremedije', uputilo je podnesak u kom je odbacilo procenu Gradskog zavoda za veštačenje iz Beograda. Iz takvog ponašanja može se pretpostaviti da ova firma ne namerava da svoj predlog plana reorganizacije izmeni u skladu sa novom procenom - navodi predsednik Odbora poverilaca i jedan od predstavnika bivših radnika i malih akcionara Vladimir Pecikoza.

On je upozorio da, ako 'Union medik' ne bude uvažio novoutvrđenu vrednost imovine ovdašnje farmaceutske kuće, poverioci koje zastupa sigurno neće podržati takav plan reorganizacije. A ukoliko ni Skupština poverilaca ne bude izglasala plan, Odbor će zahtevati raskid ugovora o zakupu sa preduzećem 'Union medik'.

- Odbor poverilaca je svojevremeno dao saglasnost da novosadska firma uđe u zakup isključivo zato što je podnela plan reorganizacije i jer je bilo bitno da se do njegovog usvajanja održi kontinuitet proizvodnje. Međutim, pošto 'Union medik' sada očigledno sabotira usvajanje plana reorganizacije, nastavak zakupa nakon proglašenja bankrota predstavljao bi drastično kršenje interesa poverilaca koje ne možemo i nećemo dozvoliti - poručio je Pecikoza.

Bivši generalni direktor "Jugoremedije" Zdravko Deurić posle nove procene izjavio je da je nekadašnji menadžment, na čelu sa njim, koji je konstantno napadan i kriminalizovan u javnosti, dokazao da je ne samo sačuvao imovinu akcionara, već da je blagovremeno investirao u proizvodnju i time obezbedio dovoljan kapital "Jugoremedije" za vrednost akcija od najmanje 15 evra.

- Razlika u proceni iz 2010. godine i sadašnjoj jeste 12 miliona evra, što je upravo vrednost investicije koju smo uložili da bismo obezbedili nacionalni GMP standard za proizvodnju tableta - istakao je Deurić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina