Neonacista nastupa u Novom Bečeju

Antifašistička akcija (AFA) Novog Sada upozorila je da je najavljeno da će jedna od vodećih ličnosti mađarskog neofašističkog pokreta, Sziva Balázs, pevač neonacističkog rok benda Romantikus Erőszak (Romantično nasilje), nastupiti u Novom Bečeju.
Antifašistička akcija (AFA) Novog Sada upozorila je da je najavljeno da će jedna od vodećih ličnosti mađarskog neofašističkog pokreta, Sziva Balázs, pevač neonacističkog rok benda Romantikus Erőszak (Romantično nasilje), nastupiti u Novom Bečeju.

Ovaj nastup se očekuje u sklopu kampa u organizaciji osoba bliskih mađarskoj ultranacionalističkoj stranci Jobik i ostalim pokretima mađarske fašističke desnice. "Sziva Balázs je osvedočeni neonacista. Njegovi muzički projekti su razglas za širenje nacionalne i rasne mržnje. Jedan je od vođa najekstremnije nacističke grupe huligana FC Ferencvaros, Aryan Greens", ističu u AFA Novi Sad.

Kako se dodaje, planirano je da ovaj trodnevni festival počne 19. avgusta. U AFA Novi Sad objašnjavaju da su ovakva okupljanja zamena za zabranjeni festival EMI tabor koji su godinama organizovali mađarski fašisti u Vojvodini, Transilvaniji i Slovačkoj. "AFA Novi Sad poziva sve antifašiste da i ovaj put stanu na put javim manifestacijama fašizma, bez obzira iz koje nacionalne zajednice one dolaze", poručuju iz ove organizacije.

Uz informaciju o najavljenom nastupu, novosadski antifašisti su priložili i fotografije na kojima se vidi Sziva Balázsa u društvu poznatih neonacističkih ličnosti, poput Kena Meklejlana iz grupe "Brutal Attack" i kao gosta na pres konferenciji Jobika. Romantikus Erőszak, upozorava se, često nastupaju i na festivalima neonacističke terorističke mreže "Krv i Čast".

  • Nenad

    14.08.2014 19:33
    ja sam Novobecejac
    i vrlo se "lepo" osecam kad cujem ovako nesto!Svega mi je preko glave, u ovom mestu sve moze, samo ne moze nista normalno.Prosli predsednik zavrsio na you-tube sa klipom kako govori o tome koga je sve podmitio i kako nekom preti smrcu a poznat je bio i po raznim prostackim izgredima a EU ga proglasi za gradonacelnika godine!?ovaj sadasnji je njegov naslednik sa kojim se kasnije posvadjao...Veliku Gospojinu , crkveni praznik posvecen presvetoj Bogorodici, pretvoren je u praznik razvrata pijancenja i bluda...sta reci!?sad jos Madjarski fasisti ????Pa dokle vise!?
  • Antifa Hooligan

    14.08.2014 13:39
    ...
    Ne, ne nastupa!
  • Ja

    14.08.2014 13:03
    Za V
    Izvini V, da li se ti to protiv fasima boris fasizmom?
    Posto je tvoja izjava izuzetno fasisticki obojena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.